Darwinjaar aan de K.U.Leuven

200 jaar geleden werd Charles Darwin geboren, daar konden we op 12 februari nergens om heen. En niet zonder reden, want het wetenschappelijk en maatschappelijk belang van zijn theorie die oa. in de Origin of Species gepubliceerd werd valt niet te overschatten.

De K.U.Leuven kan natuurlijk niet achterblijven en organiseert naast een “Science café” in het Stuk en een tentoonstelling “Darwins erfenis” vanaf dinsdag 17 maart een maandelijkse lezingenreeks “De wetenschap van evolutie”.

Elke maand wordt de evolutie vanuit een andere wetenschappelijke hoek benaderd, onder andere uit de evolutiebiologie, uit de geologie, uit de sociobiologie, uit de geneeskunde,…

Meer informatie over alle activiteiten vind je op de op de Darwinkalender

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.