Leuvense Paasfeesten

De Leuvense Paasfeesten zijn een jaarlijkse volksdanstraditie die je zeker niet mag missen. Buitenlandse volkskunstgroepen uit de vier windstreken van Europa dompelen tijdens het paasweekend samen met de Leuvense volkskunstgroepen de stad onder in een aangename sfeer van muziek en dans. Aan de Paasfeesten van 2009 nemen de landen Servië, Duitsland, Spanje en Portugal deel.

Op donderdag 9 april komen de groepen aan in Leuven en worden ze ondergebracht bij verschillende gastgezinnen. Vrijdag 10 april vindt van 14.00u tot 17.00u de seniorennamiddag plaats in de Rijschool. Inkom is 5 euro. ‘s Avonds is er voor de groepen een stadsspel.

Het hoogtepunt van de feesten volgt op zaterdag 11 april. Van 13.30u tot 17.00u verovert de Folklorecarroussel de Leuvense binnenstad met optredens en animatie in het historisch centrum van Leuven. Van 15.00u tot 16.00u worden de deelnemende volksdansgroepen voorgesteld aan het publiek op de Grote Markt. Dit wordt gevolgd door de traditionele paaseierenworp van op de pui van het stadhuis en de versnijding van het paaslam. Om 20u00 is het VOLKSdansBAL in de Rijschool. Inkom kost 6 euro.

Het paasweekend wordt afgesloten op zondag om 10.30u met een festivalmis in de Sint-Pieterskerk.

De organisatoren hopen dat in een sfeer van verbroedering, vriendschap en gastvrijheid deze 35ste editie van de Paasfeesten voor iedereen tot een vreugdevol en plezant feestgebeuren mag uitgroeien. Het volledige programma vind je op de site van de Paasfeesten.

Paasfeesten 2009

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuvense Paasfeesten”

Saartje
(on maart 21st, 2009 at 10:38)

Nog even opmerken dat het festival niet eindigt op zondag. Zoals je ook op de affiche kan zien, gaat op paasmaandag 13 april om 15.00u het grote festivaloptreden door in de Rijschool. Alle buitenlandse en Leuvense groepen zetten dan hun beste beentje voor in een uitgebreider programma dan de zaterdag.

 
Leuvense paasfeesten: impressie
(on april 12th, 2009 at 22:51)

[…] Het paasweekend in Leuven staat traditiegetrouw in het teken van de volksdanskunst. […]