Museum Abdij van Park opent de deuren

Op dinsdag 24 maart 2009 opent het Museum Abdij van Park officieel de deuren. Dit museum zal de komende jaren uitgroeien tot hét museum voor alles wat met religieuze kunst in Vlaanderen te maken heeft. In het recent gerestaureerde Spreekhuis naast de kerk wordt een eerste module van de permanente tentoonstelling ingericht met als titel Het verhaal van negen eeuwen Norbertijnen en de Abdij van Park. De module toont een paar prachtige items uit de kunstcollectie van de abdij. Een maquette in 3D vertelt de geschiedenis van de abdijgebouwen en in de historische kelder kan u een kortfilm gaan bekijken over het leven van de Heilige Norbertus, de twaalfde-eeuwse ordestichter en kerkhervormer. Precies dit jaar 2009 vieren we zijn 875ste overlijdensjaar. Op de zolderverdieping kan u digitaal bladeren in het zeventiende-eeuwse kaartboek, met daarin het domeinbezit van de abdij met tientallen hoeven, pastorieën, kerken, molens en dorpskernen uit de regio.

Dit Spreekhuis wordt het vertrekpunt voor abdij- en domeinbezoeken. Er komen een bookshop en een infobalie en er kan ook een audiogids worden uitgeleend om het historisch interpretatiepad van het domein te verkennen. 

Praktisch: Museum Abdij van Park  vzw, Abdij van Park 7, 3001 Heverlee, Tel .  016/ 40 01 51, museumparkabdij@skynet.be 

Openingsuren: vanaf vrijdag 27 maart 2009 tot 30 september: geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 10u tot 17u en op afspraak op zaterdag. Vanaf 1 oktober tot 31 maart: vrijdag van 10u tot 17u en op zaterdag op afspraak. Scholengroepen kunnen doorheen het jaar langskomen op afspraak van dinsdag t.e.m. donderdag.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.