do 26 maart 2009 binnenstad gesloten: betoging

Op donderdag 26 maart is het centrum van Leuven gesloten omwille van een dubbelbetoging. De jaarlijkse NSV betoging is dit keer in Leuven onder het motto ‘Vlaams, sociaal en nationaal’.  Traditiegewijs lokt dit een anti-betoging uit onder het motto ‘jobs, geen racisme’. De voorbije jaren verliepen dergelijke betogingen behoorlijk woelig. Daarom neemt de politie Leuven een aantal maatregelen betreffende de verkeerssituatie in het centrum van Leuven. Vanaf dinsdag 24 maart om 12 uur mogen er geen fietsen op straat gestald worden in de buurt van het stationsplein. Auto’s parkeren is vanaf donderdag 26 maart tussen 13 uur en middernacht verboden in en rond de betogingroute. Vanaf 19.30 uur rijden er geen bussen van De Lijn in de binnenstad tot vrijdagochtend. Het wordt ook aangeraden vuilnisbakken pas vrijdagochtend buiten te zetten. Kleine tip van een ervaren inwoner in Leuven: blijf binnen & hou ramen en deuren gesloten. Meer details vind je op de website van politie Leuven.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “do 26 maart 2009 binnenstad gesloten: betoging”

Daphné
(on maart 25th, 2009 at 13:08)

Ik heb morgen mijn laatste les gebarentaal in de Brusselse straat. Denk je dat het gevaarlijk is te gaan?
Zouden bussen rijden tot daar? Met de auto raak je daar waarschijnlijk niet? Te voet?

 
Carolien
(on maart 25th, 2009 at 22:47)

@Daphné: In de communicatie van de politie die wij gekregen hebben, staat dat de betoging ‘jobs, geen racisme’ vertrekt op het Pater Damiaanplein en eindigt op het Martelarenplein. De optocht ‘Vlaams, sociaal en nationaal’ vertrekt om 20.30u op het Herbert Hooverplein en eindigt op het Ladeuzeplein. Geen van beide betogingen komt langs de Brusselsestraat.

Verder staat er nog dat er geen bussen van De Lijn meer zullen rijden in de binnenstad vanaf 19.30u tot vrijdagochtend.

 
Machtsvertoon
(on maart 27th, 2009 at 18:31)

[…] was de Leuvense binnenstad een belegerde vesting. Twee betogingen van twee lijnrecht tegenover mekaar staande groeperingen trokken door de Leuvense straten. En dat […]