New Scandinavian Cinema

De afgelopen jaren werden er weer heel wat pareltjes geproduceerd in het hoge noorden. Films als Let The Right One In (met 41 awards op het palmares), Black Ice (prijs voor Beste Finse Film) en Darling (Beste Scandinavische Film van 2007) braken potten op menig filmfestival. Kortom, redenen genoeg voor Cinema ZED om een uitgebreide reeks te wijden aan de nieuwe golf Scandinavische films: titels die niet in de Belgische bioscopen verschenen, maar voor de gelegenheid door ZED in april naar Leuven gehaald worden voor een aantal exclusieve screenings!

Volgende titels staan op het programma:
How to get rid of the others – Deens gesproken (Nederlands ondertiteld)
Black Ice – Fins gesproken (Engels ondertiteld)
White Night wedding – Ijslands gesproken (Engels ondertiteld)
Let the right one in – Zweeds gesproken (Engels ondertiteld)
Darling – Zweeds gesproken (Engels ondertiteld)

Speeldagen en uren (deze reeks draait in april) vind je terug op www.cinemazed.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.