Barzin @ STUKcafé

Het STUK blijft er steeds opnieuw voor zorgen dat heel wat leuke artiesten de weg vinden naar dit kunstencentrum. Zo speelde het Canadese Barzin afgelopen maandag een optreden in bijhorende café, dat voor de gelegenheid weer afgeladen vol zat. Wij waren voorbereid en kwamen mooi op tijd aan om de laatste, wankele zitplaatsen te veroveren.

Barzin is momenteel op tournee door Europa om hun derde langspeler ‘Notes To An Absent Lover’ voor te stellen. In België hielden ze eerder al halt in Maldegem om nu ook Leuven met een bezoek te vereren. De groep die zijn wortels al kende in 1995 brengt muziek die vooral liefhebbers van Duyster zal aanspreken.

Rustige muziek en een café, het lijkt een moeilijke combinatie en dat was het ook wel. Bij momenten was het geroezemoes van de achterste regionen in het café derhalve storend dat een soort van intimiteit die nodig is voor het welslagen van zo’n optreden dreigde verloren te gaan. Tot frustratie van die ene superfan die ongetwijfeld de avond van zijn leven beleefde. Zijn verzoeknummer bleek ook een kantelmoment te zijn. Het publiek liet zich steeds meer meevoeren met de muziek die op de keper beschouwd zeker enkele luisterbeurten verdient.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.