Inari sushi bar en grill

Inari sushi bar en grill is een gloednieuw restaurant in de Parijsstraat en meteen ook het allereerste sushi restaurant in Leuven. Toegegeven in Ming kan je ook sushi eten, maar dan als onderdeel van hun all-in formule. Voor sushi en niets dan sushi moet je bij Inari zijn.

Toen mijn vriend en ik erachter kwamen dat er binnenkort een sushi-restaurant in Leuven zou opengaan, namen we de eerste de beste gelegenheid te baat om een bezoekje aan dit restaurant te brengen. Het interieur van het restaurant is gloednieuw (het toilet draagt nog duidelijke sporen van recente werkzaamheden) en smaakvol sober. Warme bruintinten overheersen, de verlichting is stijlvol en de tafeltjes staan, ondanks de beperkte oppervlakte, niet te dicht bij mekaar. Al mocht de temperatuur in het restaurant voor mij net iets warmer zijn. De open keuken waar de sushichefs hun kunstwerkjes maken, schept meteen vertrouwen.

Op de menukaart vind je soep, dim sum, yakitori, tempura, salades, teriyaki grill, wokgerechten en alle soorten sushi die je maar kan dromen en nog veel meer. Wij besloten all the way te gaan en bestelden de deluxe sushi maki boat voor twee personen. Als knabbeltje vooraf kregen we gezouten groene bonen die je blijkbaar moest openmaken om de kleine boontje eruit te vissen. Niet echt mijn ding, maar het schijnt een gezonde snack te zijn.

De bediening was vriendelijk, maar duidelijk erg onervaren. Op dat vlak is er zeker nog verbetering mogelijk.  Al zorgde de formidabele sushiboot dat we de mindere bediening snel vergaten. Een schitterend aanbod aan heerlijke sushi lag mooi gepresenteerd op ons te wachten. Ik ben een sushi liefhebber, maar sommige soorten in het aanbod waren nieuw voor mij. Het smaakte des te meer. De deluxe sushi maki boat voor twee personen kostte ons in totaal 50 euro.

Sushiliefhebbers, die is uw restaurant.

Foto van de sushiboot, genomen met een slecht gsm-fototoestel:

sushi

Praktisch
Parijsstraat 18, 3000 Leuven
tel 016/43 38 43
inarisushibar@gmail.com
www.inarisushibar.be

Bookmark and Share

Er zijn 21 reacties op “Inari sushi bar en grill”

Lorien
(on april 2nd, 2009 at 13:52)

ik weet niet of het u al opgevallen is maar sinds Inari open is doet de “samourai” ook een poging … vroeger waren die superduur voor een sushi voorgerechtje… en nu??? je zal de folder waarschijnlijk nog in je bus krijgen… sushi met froi gras etc… go figure…

als je de kans krijgt moet je echt eens de titanic proberen… moet je wel voor bellen en bestellen als je gaat en je neemt best ngo een paar mensen mee.. 125 euro voor 110 stukjes sushi… met bijna de hele collectie “special rolls” (die warme stukjes op de maki boot)…

groeten
sushi addict ;)

oh ja… als de tweede sushichef voledig is opgeleid kan je ook take away doen… best handig…

 
Stephanie
(on april 7th, 2009 at 11:54)

Ik ben er vrijdag, samen met mijn familie gaan eten. Aangezien we met 5 sushi-eters waren, hadden we dan ook (op voorhand) de ‘Titanic’ besteld! Zeer indrukwekkend en ontzettend lekker!

Voorgerechten: zeewiersalade (mijn favoriet), soep met kip en noedels en een soort loempia.

Hoofdgerecht: de ‘Titanic’ (teveel om op te noemen) en pad thai met scampi’s.

P.S.: De eigenaar was een zeer vriendelijke man en genoot zichtbaar van onze gezichten toen hij de ‘Titanic’ naar onze tafel bracht.

 
ronny julius c
(on april 25th, 2009 at 11:08)

Graag sluit ik mij aan bij de vorige commentaren.
We hebben er de sashimi boot gesmuld: echt value for money. Dit is wat nog mankeerde in Leuven. Als ze nu nog sukyaki op de kaart zetten, is het perfect Japan in Leuven.

 
Peter
(on april 27th, 2009 at 11:29)

Bezocht op zaterdagavond 18 april.

Eerst beetje teleurgesteld door de inkleding en sfeer. En maar één soort sake…van gewone kwaliteit…

Maar het eten zelf was echt de moeite, eerst een Tempura en dan een Sushi Sashimi Maki Deluxe.
Ik ga zeker terug, voor de prijs hoef ik het zeker niet te laten.

 
Kathy
(on april 30th, 2009 at 15:17)

Zelfs hun take away is goed verzorgd en bovendien keilekker allemaal…
Ik at vroeger niet zo heel veel sushi maar nu zou ik regelmatig kunnen gaan.
Heel vriendelijke bediening en de boten die vol sushi liggen, daar krijg je nooit genoeg van … alhoewel zo’n boot vult wel hoor.
Ik ga vanavond terug voor take away :-)

 
Joris
(on juni 13th, 2009 at 21:44)

nu hebben wij wel een deftige sushi restaurant in Leuven. Als je echt niet lust van sushis dan mss is de Teriyaki Mix grill een goede optie . De ‘sizzeling’ mix grill direkt op tafel is iets te proberen.

Bediening vind ik perfect in orde, wel op voorhand reserveren tijdens het weekend want vorige vrijdag waren er geen stoelen meer van de teraas.
smakelijk!!!

 
Morgen!
(on augustus 25th, 2009 at 0:35)

Ook wij zijn eens gaan proeven en wauw. Nu al twee weken geleden dat we er met mijn ouders zijn geweest, en ik verlang al sindsdien naar sushi.
Morgen ga ik take-away halen!

 
Bert
(on september 10th, 2009 at 9:51)

Bij het lezen van al deze lovende commentaren voel ik me toch verplicht om wat tegenwind te geven… Eind april was ik jarig en dat mocht gevierd worden met een etentje. De restaurantkeuze was deze keer snel gemaakt omdat mijn vriendin enkele dagen eerder had horen gonzen “eindelijk een goed sushi restaurant in Leuven!”. Hoge verwachtingen dus maar ook ik was meteen wat teleurgesteld door de inkleding en de ronduit lawaaierige sfeer.
Van edamame (groene boontjes) zoals hierboven vermeld was geen sprake. De sushi die op onze Maki Boat lag was niet slecht, maar ook hier teleurstelling. Sommige stukken waren gewoon onzorgvuldig gemaakt en vielen voor onze ogen uit mekaar. Een slechte dag van de chef? Ook de samenstelling vond ik niet top met teveel gebakken (gefrituurde) stukken.
Van een bedroevend niveau was dan weer de witte huiswijn, echt bijna niet te drinken.
Op basis van dit bezoek konden we achteraf alleen besluiten dat Inari jammer genoeg geen concurrentie kan betekenen voor de Antwerpse en Brusselse sushibars waar we altijd naar toe moeten voor de betere sushi/sashimi…

 
Guest
(on september 30th, 2009 at 11:33)

Je moet natuurlijk wel de edamame (groene boontjes) bestellen om er van te kunnen genieten :)

Persoonlijk vind ik inari zeer goed: lekker, veel keuze en helemaal niet duur

Heeft er trouwens iemand al het nieuwe sushi aanbod van de Samourai in de Muntstraat geprobeerd?

 
jow
(on oktober 26th, 2009 at 21:13)

Ik had een vraagje moet je reserveren bij inari?

 
Dries
(on oktober 26th, 2009 at 23:03)

@jow: ik ben daar nu een aantal keer gaan eten en soms zit het er vrij vol. Ik denk dat je best toch reserveert.. De laatste keer heb ik via email gereserveerd.

 
Lieke
(on november 7th, 2009 at 19:05)

Ben vandaag eindelijk bij inari gaan eten, en ik moet zeggen dat ik zeer tevrede ben. We hebben ook de deluxe sushi maki boot gekozen maar eerst een lekker Japans biertje :) heerlijk! vriendelijke bediening :) en de prijs-kwaliteit is zeer goed :) had graag eens van het gebakken ijs geproefd maar mijn buikje zat vol :D heeft iemand dit al eens gegeten?

 
Roderick
(on november 29th, 2009 at 10:05)

De sushi is er heerlijk! Ben er ondertussen een keer of 5 geweest en prijs kwaliteit is het absolute top.

Ook de grilschotels zijn zeer lekker maar het is toch moeilijk om aan de vis te weerstaan als je er weer eens bent.

@ Lieke, het gebakken ijs is niet geweldig. Het ijs zelf valt mee maar de ‘korst’ (een soort van smoutebol) is zeer zwaar en vettig. Ik vond het niet lekker en het steekt zeer hard af tegen de vis.

 
Sophie
(on november 29th, 2009 at 14:13)

Gisteren voor de eerste keer geprobeerd en meteen een voltreffer! Toegeven: je zit er wat opeengepakt en de bediening is niet op en top, maar de heerlijk sushi maakt dat ruimschoots goed! We waren met 2 en hebben de Deluxe Sushi Maki boat besteld, heel lekker en een streling voor het oog! Het gebakken ijs is wel OK, maar eerder iets om op de kermis te verkopen, het smaakt niet echt Japans. Een aanrader, wij gaan zeker nog eens terug!

 
fILLE
(on december 24th, 2009 at 23:52)

Mij zien ze er niet meer terug. Afgelopen vrijdag waren we er rond 20u en er was geen tafel vrij. We moesten een “kwartiertje” wachten. Dat kwartiertje werd een uur, waarin we ondertussen wel al ons menu hadden gekozen, zodat het “rapper zou gaan als we een tafel hadden.” Na nog een uur tevergeefs wachten aan tafel zijn we gewoon vertrokken. Nooit meer! Hoe lekker het er misschien ook mag zijn, echt ongehoord.

 
Carolien
(on december 27th, 2009 at 20:24)

@fille: In het weekend lijkt het me sowieso aan te raden om te reserveren. Maar als er geen tafeltje vrij komt binnen een kwartier, hadden ze je niet zo lang mogen laten wachten.

 
Kris en Souad
(on december 31st, 2009 at 14:57)

Wij zijn 30/12/09 geweest en het was echtwel de moeite. Normaal gezien gaan we altijd naar Antwerpen maar dit was een openbaring. Zalig gewoon!!! We hebben de sushi sashimi maki deluxe of zoiets genomen mmmm…..mmmmm….mmmmmm heerlijk. En dan de teryaki steak en gamba’s. Het vlees was af als de krokante groenten maar de gamba’s …..neen viel wat tegen maar voor de rest , zeker een adresje om te onthouden!!! de bediening was super vriendelijk en een gezellige zaak, tussen haakjes!!

 
Jaco
(on augustus 6th, 2010 at 11:32)

Dankzij jullie recensies ga ik het vanavond eens met mijn vriendin uitproberen. Mag ik wel vragen of iemand weet waarom hun ‘site’enkel een homepage is? Had verwacht een kaart te kunnen zien, foto’s van inrichting, etc..

 
Dries
(on augustus 10th, 2010 at 21:46)

@Jaco: op http://www.inarisushibar.be staat toch een menu en als je op ‘contact’ klikt, krijg je een foto van hun restaurant. Ze zijn beter in het maken van sushi dan in het maken van websites :-)

 
Tom
(on oktober 5th, 2011 at 19:46)

Ben er ook al gaan eten, en wij moesten de Titanic niet op voorhand bestellen, maar we hadden wel op voorhand gereserveerd. Met 5 personen valt de titanic echt wel op te krijgen zonder enig probleem, maar we zijn dan ook wel fervente sushifans.

 
Lies
(on juni 23rd, 2012 at 21:46)

Gisteren met 2 personen bij Inari gaan eten en zeker voor herhaling vatbaar!