K.U.Leuven Cultuurprijs 2009-2010

Op 30 april om 20.00u ontvangt beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck tijdens een academische zitting in de promotiezaal van de Universiteitshallen de tweejaarlijkse Cultuurprijs van de K.U.Leuven. De jury koos voor Hans Op de Beeck onder meer omwille van de breedte van zijn werk (dat naast monumentale installaties, videowerk, fotografie, animatiefilms, tekeningen en sculpturen ook kortverhalen en decorontwerpen omvat).

De K.U.Leuven Cultuurprijs, mogelijk gemaakt door het Blanlin-Evrart-fonds, is goed voor 15.000 euro. De Cultuurprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een hoogstaand en vernieuwend levend Belgisch kunstenaar die zich ook verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van vorming en/of onderzoek in de kunsten. Voor 2007-2008 mocht Bart Meuleman de Cultuurprijs voor ‘literatuur’ in ontvangst nemen, zijn opvolger Hans Op de Beeck is laureaat in de categorie ‘beeldende kunsten en curatie’.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.