Permanente stelling aan Sint-Pieterskerk

In een persbericht kondigde de Stad Leuven gisteren aan dat aan de gevel van de Sint-Pieterskerk in het hart van de stad begin mei een permanente stelling zal worden bevestigd. Die zal in de eerste plaats gebruikt worden voor gevelreparaties, maar heeft ook een esthetische waarde.

De stadsdiensten zaten al langer verveeld met het telkens opbouwen en afbreken van de metalen constructie. Een permanente stelling is niet alleen tijdbesparend, ook hoge huurkosten worden hierdoor vermeden. Als het aantal gevelaanpassingen op hetzelfde niveau blijft als de afgelopen 15 jaar, zou de stelling zich in 2 jaar tijd moeten terugverdienen.

De stad beseft dat ze de nieuwigheid ook als een toeristische troef kan uitspelen. “De stellingen rond de kerk zijn de laatste jaren een vertrouwd beeld geworden in de binnenstad. Toen we ze vorige maand weghaalden, kwam er protest uit verschillende hoeken”, aldus het stadbestuur. Zo kloeg een bejaard echtpaar over evenwichtsverlies omdat de stoep nu wel erg breed geworden was. Een populaire smoothiebar aan de overkant moest dan weer de deuren sluiten door een plotse terugval van haar bezoekersaantal.

Als het project positief wordt geëvalueerd, sluit de stad niet uit dat ook andere monumenten op termijn een metalen aanhangsel krijgen.

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Permanente stelling aan Sint-Pieterskerk”

haha
(on april 1st, 2009 at 8:33)

April’s fool…

 
Stephanie
(on april 1st, 2009 at 8:46)

Doen bloggers hetzelfde als kranten, journaals op radio en tv,…?
zo ja heb ik hem gevonden denk ik!
S.

 
Pelle
(on april 1st, 2009 at 9:58)

Ik hoop dat die stellingen Theorema’s zijn? Dat zijn degelijke stellingen die lang meegaan, naar ‘t schijnt.

 
Ewoud
(on april 2nd, 2009 at 11:27)

Ook Het Nieuwsblad pikte het bericht op. Zij belden zelfs even met schepen Vansina…