LUNE wint ambassadeurstitel voor hedendaagse dans

Op zondag 22 maart 2009 vond in CC Ter Dilft in Bornem de vijfde editie van Dance.Impact plaats, een wedstrijd in hedendaagse dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel.

Danscompagnie Lune mag zich voortaan ‘ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen’ noemen.

Drie van de zeven geselecteerde dansgezelschappen werden door de jury verkozen om in 2009-2010 de hedendaagse amateurdans in Vlaanderen te vertegenwoordigen. Naast danscompagnie Lune ging de titel ook naar Danscie Vigelandt uit Zoersel en Kinemusikei uit Mortsel. Met deze ambassadeurstitel geeft Danspunt, de organisatie voor dans in Vlaanderen en Brussel, een kwaliteitslabel aan dansgezelschappen in Vlaanderen.

De juryvoorzitter Jan Zobel prees de drie nieuwe ambassadeurs voor hun durf, creativiteit en potentieel. Danscompagnie Lune bracht ‘Lambrusco’ in een choreografie van Jennifer Regidor, Danscie Vigelandt toonde ‘A Super Human Magnet’ in een choreografie van Karolien Verlinden en Kinemusikei stond met ‘Relativity/ Ensemblague / Con Contaminaciòn op de planken, een choreografie van Sofie Tack.

De jury bestaande uit Jan Zobel, Sandra Dehertogh, Eva Dewaele, Joke Quaghebeur en Iris Bouche was unaniem: deze drie dansgezelschappen brachten elk een choreografie van hoogstaand niveau waarmee zij Vlaanderen in binnen- en buitenland kunnen vertegenwoordigen.

Lambrusco wordt nog gedanst op Dansproject 8 in Brugge op 19 april om 19u, in Geel op 26 april om 19u en in Lier (H.I.D.) op 3 mei om 19u30. Op 9 mei staat Lune met Lambrusco ook op de Dans.dag, een initiatief van Danspunt, in Zuiderpershuis in Antwerpen. Voor meer informatie zie www.danscompagnielune.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.