UUR KULtUUR: ‘Finally, I am no one’ – Tarek Halaby

In ‘Finally, I am no one’wil Tarek Halaby, een Amerikaans-Palestijnse performer, de Palestijnen die leven in de bezette gebieden in Israël een stem geven. Hij zoemt in op wat het betekent te moeten leven in een ommuurd ‘land’ en hoe dat een stempel drukt op hun dagelijks bestaan. Tarek zoekt in ‘Finally, I am no one’ in de eerste plaats de confrontatie met zijn publiek op in de hoop op die manier een indruk na te laten die nog lang na de voorstelling nazindert. Als danser wil hij het gevoel van onmacht en afzondering aan den lijve ondervinden én overbrengen. Hij brengt het emotioneel geladen conflict met de nodige humor en zelfrelativering.

Je kan naar Tarek Halaby gaan kijken op woensdag 22 april 2009 om 21u in de Soetezaal in het STUK, Naamsestraat 96.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.