On line gamers zijn betere verleiders

Het laatste weekend van maart organiseerde JCI Leuven de elfde provinciale wedstrijd debatteren voor scholen. De wedstrijd ging door in de gloednieuwe gebouwen van de KHLeuven. Elf teams of in totaal 33 leerlingen uit Leuven, Heverlee, Oudergem, Tervuren en Dilbeek streden gedurende drie ronden voor de titel van beste debaters.

Het Koninklijk Atheneum Tervuren behaalde de eerste plaats en het Leuvense Paridaensinstituut eindigde op de tweede en derde plaats. Geen verliezers echter: iedereen is naar huis gegaan met sterkere vaardigheden zoals spreken in het openbaar, snel argumenteren, creativiteit, het gebruik van lichaamstaal en respect voor de tegenpartij.

Het finale debat, “On line gamers zijn betere leiders” kreeg wel een zeer vreemde wending toen de teams beslisten het thema van leiders op verleiders te brengen. Het kon de jury met als voorzitter An Swartenbroekx wel bekoren en de menige hilarische uitspraken zorgden voor een erg humoristisch maar zeer goed gestructureerd debat.

De beste debaters van Vlaams Brabant in 2009 waren Anne Gilis, Paulien Vandendriesche en Sylvie Bumba Malanda. Als beste spreker onder alle deelnemers koos de jury Tim Gatzios, eveneens uit het Koninklijk Atheneum Tervuren.

winnaarsdebatwedstrijd

Foto van JCI Leuven: De winnaars en de jury van Scholendebating 2009 (vlnr An Swartenbroekx, Paulien Vandendriessche, Dave Synaeve (bestuurder JCI Vlaanderen), Anne Gilis, Sylvie Bumba Malanda en Serge Goussaert (voorzitter JCI België)).

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “On line gamers zijn betere verleiders”

Anne & Sylvie
(on september 25th, 2009 at 22:35)

Jeeeeeeeej, gewonnen!!!!

 
Ilse Claes
(on juni 5th, 2010 at 11:16)

Proficiat Paulien en alle anderen + een pluim voor K.A.Tervuren!