Uit Vriendschap!? Negende Erfgoeddag in Leuven

Op zondag 26 april maakt Vlaanderen zich op voor de negende editie van de Erfgoeddag, dé feestdag van het cultureel erfgoed. Centraal thema dit jaar is de ‘vriendschap’. In Leuven alleen al nemen meer dan 25 partners deel. Verspreid over 7 locaties bieden ze een hele rist aan activiteiten gratis aan. Uit vriendschap voor het cultureel erfgoed en uit vriendschap voor de toekomst!
 
Erfgoeddag is een feestdag voor iedereen. Je kan alleen, in groep, met vrienden of familie deelnemen. Voor kinderen worden er speciale activiteiten voorzien. Op de Grote Markt wacht de Luisterlezerbus hen op voor verhaaltjes in woord en beeld over vriendschap en interculturaliteit. In de wandelzaal van het stadhuis worden allerlei soorten spelletjes en speelgoed van vroeger tot nu getest.

Net zoals vorig jaar worden speciaal begeleide parcours aangeboden voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Nieuw dit jaar is het parcours voor mensen met een beperkte mobiliteit. Een professionele gids en een gespecialiseerd begeleider nemen per parcours telkens groepen van 15 personen mee op een georganiseerd voor- en of namiddagprogramma. De plaatsen zijn beperkt en vooraf inschrijven is dus een must.Vóór 19 april kan je een plaats reserveren voor het parcours naar keuze bij de erfgoedcel op erfgoedcel@leuven.be of 016/27 22 85.

Praktisch
Erfgoeddag vindt plaats op zondag 26 april 2009, tussen 10 en 18 uur. Je kan de Leuvense programmabrochure gratis opvragen bij de Erfgoedcel Leuven.
Prof. Van Overstraetenplein 1, 3000 Leuven
016/27 22 85 of 0473:73 96 67
tiny.tseyen@leuven.be en erfgoedcel@leuven.be
Je kan de Leuvense programmabrochure ook bekijken of downloaden via www.erfgoedcelleuven.be, www.leuven.be/erfgoed en www.erfgoeddag.be.

Centrale infopunten op Erfgoeddag:
Grote Markt 9 , 3000 Leuven
In&Uit Leuven, Naamsestraat 1, 3000 Leuven

De locaties van Erfgoeddag Leuven: Grote Markt en stadhuis, UZ Sint-Rafaël, Rijksarchief Leuven, KADOC, Leuvens Instituut voor Ierland, Abdij van Park (Heverlee), Heilig-Hartintituut (Heverlee)

Erfgoeddag

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.