Zócalo

Zócalo is een cultuur- en vrijetijdsbeurs die in 2009 het thema ‘Meesters in onze Passie’ heeft meegekregen. “Zócalo” betekent vertaald uit het Spaans “sokkel”. Toen de Spaanse veroveraars van de Nieuwe Wereld de oude stad, nu gekend als Mexico City, grondig hadden verwoest, bleef van de Azteekse grote tempel alleen nog de sokkel of het platform over. Dit platform werd in de Nieuwe (Spaanse) hoofdstad het Zócalo, een nieuw hoofdplein. Voor Mexico-Cty is het Zócalo één van de meest bezochte plaatsen en in de wereld hoort het bij de grootste pleinen. Zócalo werd van een Mexicaans begrip tot een wereldwijd begrip voor “kloppend hart van de maatschappij”.

De Deelraad Vrije Tijd heeft in 2008 het initiatief genomen om in Leuven met zo een “kloppend hart van de maatschappij” te starten. Op een centrale plaats kunnen de Leuvense verenigingen zich aan het publiek voorstellen. Het is de bedoeling dat Zócalo zo het verenigingsleven zal opkrikken tot het niveau en de passie van de Mexicaanse “centraal gelegen pleinen”.

De tweede edite van deze vrijetijdsbeurs wordt ditmaal gekoppeld aan de Langste Dag. Heeft jouw organisatie of vereniging zich nog niet ingeschreven voor deze happening, dan kan dat nog steeds. Lees de voorwaarden voor deelname op de site van Zócalo.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.