Leuvense Cil Haesendonck wint Gouden Meeuw

In de aanloop van de Literaire Lente die loopt van 3 tot 30 april, won Cil Haesendonck met haar debuut “Vluchtige Minnaars” de nieuwe literaire prijs De Gouden Meeuw. Deze prijs wordt uitsluitend toegekend aan boeken uitgegeven in eigen beheer en werd op 28 maart voor het eerst uitgereikt in Leuven. Cil koos ervoor haar boek uit te geven bij www.unibook.com, een website waar iedereen een eigen boek kan maken en uitgeven en viel in de prijzen.

De juryleden van dienst ware auteurs Didi de Paris en Suzanne Binnemans en recensent Mark Cloostermans. Zij bekroonden “Vluchtige Minnaars” als beste titel. Deze roman schetst een intrigerend en sensueel verhaal over Jodenhaat, liefde en verlangen in de jaren twintig van de vorige eeuw.

De jury van De Gouden Meeuw vindt dat in deze tijd waarin zoniet alles dan toch wel zeer veel draait rond representatie het belangrijk is dat de vlag de lading dekt. En “Vluchtige minnaars” is een catchy titel. Eentje die meteen de aandacht prikkelt.

Didi de Paris (auteur en jurylid): “Een debuutroman vol sensualiteit en ingehouden erotiek.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.