Schenking adoptiedorp Cristian

In 1989 adopteerde Leuven het Roemeense dorpje Cristian. Deze adoptie maakte deel uit van een internationale campagne om Roemeense dorpen die met uitsterven werden bedreigd omdat de Roemeense overheid de bewoners wilde overbrengen naar industriële centra, te adopteren.

De voorbije 20 jaar is Leuven haar adoptiedorp blijven steunen. In de beginjaren werden hulpgoederen geschonken zoals kleding, voedingswaren, geneesmiddelen en schoeisel. Later werd logistieke steun geboden zodat gasleidingen en een waterleiding konden worden aangelegd.

Nu levert de stad een tweedehands reanimatiewagen, een handbluspomp, brandweerkledij, elektriciteitsgroepen en ontzettingsmateriaal. Een delegatie van de Leuvense brandweer, politie en technische dienst van de stad Leuven vertrekt op zaterdag 18 april om het materiaal te leveren en om opleiding te geven. Ook ere-schepen Christiane Vanneck, die de hulpacties al 20 jaar coördineert, en schepen Dirk Vansina gaan mee om de officiële contacten met de burgemeester en gemeenteraad te leggen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.