DOCVILLE

Op zaterdag 2 mei wordt het startschot gegeven van DOCVILLE, het internationaal documentaire filmfestival dat dit jaar voor de vijfde maal plaatsvindt. Het rijkelijk gevulde programma bestaat uit meer dan 50 films uit binnen- en buitenland, waaronder heel wat premières. Het festival telt een 80-tal vertoningen op verschillende locaties in de Leuvense binnenstad.

Avant-premières, een competitie met onuitgegeven films, schrijversportretten, de crisis in beeld en film op de grens met de beeldende kunst: het documentaire filmfestival DOCVILLE presenteert dit jaar een heel divers programma. Rode draad is de focus op cinematografisch sterke auteursfilms. Of anders gezegd: films met karakter, inhoudelijk en visueel.

Speerpunt van het festival is ook nu weer de competitie voor binnen- en buitenlandse documentaires. Uit een 600-tal ingezonden films selecteerde het festivalteam 12 internationale en 13 nationale titels. De DOCVILLE-jury die bestaat uit 6 film professionelen uit binnen- en buitenland reikt twee prijzen uit: de SCAM Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire en de CANVAS Juryprijs voor Beste Internationale Documentaire.

Als overkoepelend genrefestival weerspiegelt het DOCVILLE-programma ook dit jaar een aantal trends in de documentaire filmwereld; de vloedgolf films rond de voedselcrisis en ecologische thema’s ligt achter ons, het afgelopen jaar werden er wel opvallend veel films rond economie, geld, de wereldwijde crisis en armoede gemaakt. Verder ook opmerkelijk veel knappe kunstenaarsportretten. Het werk van schrijvers, beeldend kunstenaars, muzikanten of street artists spreekt tot de verbeelding. In de recente releases merken we een sterke opkomst van het type documentaire films met humoristische inslag; films die balanceren op de grens tussen documentaire en fictie. DOCVILLE heeft ook aandacht voor het aanstormend talent: de winnaars van de VAF Wildcards documentaires van 2007 en 2008 kregen ook een plaats in het programmaschema.

DOCVILLE: 2 tot en met 9 mei op verschillende locaties in Leuven. Meer informatie op: www.docville.be. Tickets en voorverkoop: www.stuk.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “DOCVILLE”

5 duotickets voor DOCVILLE te winnen!
(on april 15th, 2009 at 21:04)

[…] RSS ← DOCVILLE […]