OHL nog steeds niet verlost van degradatiezorgen

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft nog steeds geen mathematische zekerheid over het behoud in 2e klasse. Zondag eindigde de thuiswedstrijd tegen KVSK United op een 2-2 gelijkspel.  OHL moet nu in de resterende twee wedstrijden nog één puntje behalen om zeker te zijn van een verlengd verblijf in de tweede voetbalklasse.

OHL speelde een heel verdienstelijke partij tegen KVSK United maar was niet bijzonder efficiënt, iets wat de Limburgers wel waren want uit anderhalve kans scoorden ze twee keer.  Trainer Jean-Pierre Vande Velde moest het zonder Niels Houman en Tail Schoonjans doen. Beide spelers zijn immers geblesseerd. Ook Ivica Jarakovic en Joeri Vastmans keken toe vanuit de tribune want zij waren geschorst. Vande Velde stuurde dan ook noodgedwongen een erg jonge ‘nood’ploeg in de wei…

Toch kon de thuisploeg de wedstrijd vrij makkelijk domineren. Al na zeven minuten moest de Limburgse doelman een vrijschop van Nils Schouterden uit z’n doel boksen. Diezelfde Schouterden was na een kwartier weer gevaarlijk. Landen Van Steenbrugghe opende op Schouterden en die nam de bal meteen op de slof maar de bal vile op het dak van het doel.  Ook Frederik Vanderbiest had nog een kansje: hij kopte een hoekschop van Schouterden voorlangs.
Toen United even later een eerste keer in de buurt van doelman Ruttens was het meteen raak. Ketting nam een snelle vrije trap en Azevedo trapte binnen in de verste hoek.

Gelukkig kon OHL in de 2e helft snel de gelijkmaker op de bordjes brengen: Macki tekende voor de gelijkmaker.  Maar al gauw kwam de domper op de feestvreugde: vijf minuten later brak United snel uit op de rechtflank. Brouwsers trapte vanuit het centrum naar doel en week af op een bos van benen: de bal caprioolde dan toch binnen.  OHL was weer op achtervolgen aangewezen en gelukkig voor de Leuvenaars kregen ze ook die oververdiende gelijkmaker.  Het was Bjorn Ruytinx die Nils Schouterden op weg zette naar de 2-2.  Bovendien moest United met 10 verder want Noukeu kreeg twee keer geel in dezelfde minuut voor onophoudelijk protest. Er kwamen nog heel wat kansen (via Schouterden, Macki, Van Steenbrugghe & Bossekota) voor OHL maar een goed keepende Sengier en pech in de afwerking verhinderden een Leuvense zege.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.