Muziek in de stad

Vanavond stapte ik op een stevig tempo door de donkere Leuvense straten, op weg naar huis na een vermoeiende avondles. Opeens werd mijn aandacht getrokken door muziek die mij toegewaaid kwam vanaf het Martelarenplein. Midden op het plein stond een orkestje vrolijke volksmuziek te spelen. Enkele dames waagden zich zelfs aan wat danspasjes. Ik ging wat dichterbij staan en luisterde naar de vrolijke melodie gespeeld door jonge en iets minder jonge muzikanten die duidelijk plezier in hun spel hadden.

Ik vroeg aan de mevrouw die zoëven nog volop aan het dansen was, welk orkest daar ‘s avonds midden op het plein speelde. Het bleek om het Brabants Volksorkest te gaan. Muziek in de stad, altijd goed voor een vrolijke noot.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.