Veiligheidsmaatregelen voor Bolognaconferentie

Op maandag 27 en dinsdag 28 april 2009 vindt in Leuven de Bolognaconferentie plaats. Tijdens deze conferentie komen de ministers van onderwijs van de Europese landen samen om te overleggen over het Europese hoger onderwijs. De politie verwacht een aantal tegenbetogingen en plant een hele hoop veiligheidsmaatregelen. Binnen een grote cirkel bestaande uit onder andere het Hogeschoolplein, de Grote Markt, het Fochplein, het Margarethaplein, het de Layensplein, het Smoldersplein en stukken van de Diestsestraat, Brusselsestraat, Parijsstraat, Naamsestraat en Muntstraat mag je op maandag 27 en dinsdag 28 april 2009 redelijk wat verkeersproblemen verwachten. Tijdens die 2 dagen mag je vrijwel niet parkeren in dat gebied en tussen bepaalde tijdstippen is het gebied afgesneden voor alle verkeer. Ook het stallen van fietsen is niet toegelaten en bewoners mogen het gebied enkel te voet binnen. Belangrijk: als je niet gedomicilieerd bent in Leuven (bijvoorbeeld studenten) en je woont in dit gebied, dan moet je een doorgangsbewijs gaan afhalen bij de politie! De volledige lijst van maatregelen voor de Bolognaconferentie kan je vinden op de site van de Politie van Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.