Buurten tellen af naar opening M op 25 april

De opening van het nieuwe museum M nadert met rasse schreden. Drie Leuvense wijken grijpen deze nakende opening aan om uitbundig te vieren want … dit nieuwe, indrukwekkende cultuurgebouw is er ook voor hen.

Al maanden zijn ze, samen met SLAC (Stad Leuven Academie en Conservatorium) en de directies cultuur en welzijnszaken, intensief en vol enthousiasme in de weer om een mooi cultureel programma samen te stellen. Op zaterdag 25 april feesten de buurten. M nodigt hen vanaf 20 september uit voor een unieke nocturne.

In de Platte-Lobuurt kan je vanaf 12.30 uur terecht in jeugdhuis De Zoenk voor een lekkere kom soep met brood. Denise Vandevoort, schepen van cultuur, en Luc Delrue, intendant van M, geven het startschot voor de namiddag. Van 14.00 uur tot 17.00 uur verrast het buurtcomité het publiek met klassieke muziek, poëzie en literatuur gebracht door leerlingen van SLAC en buurtbewoners. Vanaf 17.00 uur is er een hapje en drankje met veel muziek, opnieuw in jeugdhuis De Zoenk.

De Ridderbuurt verwelkomt iedereen op Den Bruul vanaf 13.30 uur met een springkasteel voor de kleinsten en met leuke spelletjes. Om 14.00 uur start ook hier de route naar verschillende huiskamerconcerten. Het buurtcomité sluit af met een concert van The Brave New Rockets op Den Bruul met barbecue en een drankje.

De Frederik Lintsstraat werkt samen met SLAC, woon- en zorgcentrum Remy en de plaatselijke horeca. Hun programma loopt op verschillende plaatsen tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Er zijn optredens van folkgroepen Black Velvet en Naragonya, poëzie van Mengmettaal en de opzwepende klanken van de Murgalova’s van Leuven.

De buurtfeesten willen de nakende opening van M, het spiksplinternieuwe museum van Leuven, in de verf zetten. M word het grootste cultuurhuis van de stad, een belangrijk nationaal museum met internationale ambities en uitstraling voor Leuven. Een fijne plek om te vertoeven voor jong en oud, waar iedereen welkom zijn!

M opent op 20.09.2009 met een vernieuwde vaste opstelling en twee prestigieuze tentoonstellingen, ‘Rogier van der Weyden 1400 I 1464. De Passie van de Meester‘ en ‘Jan Vercruysse. Werken 1975-2009′. Aftellen maar…

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.