Forumavond – Een gezamenlijke toekomst voor GPS & Galileo?

De Forumavonden zijn een gezamenlijk initiatief van VILv, de Vereniging van Alumni Burgerlijk Ingenieurs van de K.U.Leuven, KVIV en Leuven Inc.

Het onderwerp van de Forumavond van 28 april 2009 is Een gezamenlijke toekomst voor GPS & Galileo?

Op dit moment maken navigatiesystemen gebruik van het Amerikaanse GPS (Global Positioning System) satellietsysteem. Al enige jaren wordt gewerkt aan een Europese versie: Galileo. Galileo lijkt achtervolgd door problemen, zowel door tegenkanting van de VS als door interne Europese verdeeldheid. Maar op 30 november 2007 is binnen de EU een definitief akkoord bereikt over de bouw van het systeem, dat in 2013 operationeel moet zijn. Op deze forumavond laten we een aantal vooraanstaande sprekers aan het woord die ons meer inzicht zullen geven in de werking van Galileo, de noodzaak van het systeem en opportuniteiten die het zal bieden.

De sprekers zijn prof. dr. ir. Emmanuel Van Lil, K.U.Leuven, dr. ir. P. Grognard, CEO Septentrio Satellite Navigation en ir. Boris Kennis, European GNSS Supervisory Authority.

De Forumavond start om 19u30, vooraf zijn er broodjes, nadien is er nog een receptie. De locatie is het Auditorium van het Thermotechnisch Instituut, wat te vinden is in het Kasteelpark Arenberg te Heverlee.

Inschrijven voor deze Forumavond kan u via deze link.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.