Info-avond Inclusief Onderwijs: Inclusie : ook in het secundair en in de werkomgeving?

  • Welke verschillen zijn er tussen inclusief onderwijs op het niveau van het lager en het secundair? Hoe maak je de overstap?
  • Hoe vind je een bereidwillige secundaire school? Hoe pak je dit aan?
  • Wat zijn aandachtpunten op het niveau van het secundair?
  • Hoe ervaart een jongere die inclusief onderwijs volgde dit zelf?
  • Wat na inclusief secundair onderwijs?
  • Is inclusie ook mogelijk op de gewone arbeidsmarkt? Wat met inclusieve werk- en dagbestedingsmogelijkheden?…

Op deze en vele andere vragen willen we ouders en andere ge├»nteresseerden een antwoord bieden op de infoavond van KVG Vlaams-Brabant en Gezin en Handicap met een getuigenis van Paul en Hetty Pasteels. Paul heeft een inclusieve schoolloopbaan (kleuter,lager en secundair) achter de rug en heeft nu ook een ‘inclusieve job’ gevonden. Samen met zijn moeder Hetty komen ze getuigen over de weg doorheen het secundair naar een inclusieve tewerkstelling.

De avond gaat door op dinsdag 19 mei 2009 om 19u30 in ‘t Seinhuis, Tiensesteenweg 63, Leuven (Kessel-Lo).

De inkom bedraagt 3 euro voor ouders die lid zijn van Gezin en Handicap, KVG of ,7 euro voor ouders die geen lid zijn en 15 euro voor professionelen. Professionelen die met ouders meekomen,betalen 10 euro. Inschrijven is verplicht. Dit kan telefonisch bij Gezin en Handicap: 03/216. 29. 90 of per mail gezinenhandicap@kvg.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.