Informatieavond ‘Kids op het net’

‘Eén van mijn klasgenootjes had met zijn gsm een foto genomen van een jongen terwijl hij zich aan het douchen was na de zwemles. Een paar uur later circuleerde de foto op de computers in het informaticalokaal.’

Chatten, sms, You Tube, Netlog. De communicatiemiddelen zijn de afgelopen tien jaar ingrijpend gewijzigd, niet in het minst voor kinderen en jongeren. Naast vele voordelen zijn er helaas ook enkele nadelen aan het gebruik van internet. Denk maar aan cyberpesten, het versturen van haatmails en ander internetmisbruik. Voor vele ouders is het niet eenvoudig ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig surfen. Om hen en andere geïnteresseerden tips te geven over veilig internetten en om cyberpesten tegen te gaan, organiseert de Leuvense preventiedienst op 13 mei om 20.00  de gratis informatieavond ‘Kids op het net: veilig of niet?’ in het Wagehuys, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven.

De avond bestaat uit twee delen. Eerst is er een interactieve toneelvoorstelling ‘Bad Girlz Rule’, een realisatie van LRV producties. Het toneelstuk gaat over Simon en Mathias die chatten, plagen, vechten, lachen en filmen. Ze trekken veel met elkaar op tot liefde hun vriendschap op het spel zet. Met ‘Bad Girlz Rule’ zitten we volop in de leefwereld van jongeren en de digitale media. Dit toneelstuk is oorspronkelijk bedoeld voor jongeren van het middelbaar onderwijs, maar de preventiedienst organiseert een eenmalige voorstelling voor ouders en andere geïnteresseerden.

Na het toneelstuk volgt een nabespreking die de deelnemers bewust maakt van de bedreigingen van het internet: onaangepaste inhoud, ongewenste ontmoetingen…  Deze uiteenzetting van Action Innocence bevat praktische tips en een heleboel voorbeelden uit de leefwereld van de jongeren. Kortom, na het bijwonen van deze avond ben je beter voorbereid om kinderen en jongeren bewust te maken van de minder leuke kanten van het internet en hen te helpen om voorzichtiger te surfen.

Inschrijven of meer weten?
Reservatie is aanbevolen. Inschrijven is gratis en kan via preventie@leuven.be  of tel. 016 21 06 93.
Op  http://www.leuven.be/preventie vind je meer informatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.