Leuvens Alumni Orkest – Music for (the) pictures

Alumni Lovanienses v.z.w. en het Leuvens Alumni Orkest (LAO) organiseren twee concerten met als thema Music for (the) pictures,  op zaterdag 23 mei 2009 om 20u15 en zondag 24 mei 2009 om 15u00. Beide concerten zullen plaatsvinden in de Aula Pieter de Somer te Leuven.

Het Leuvens Alumni Orkest vermengt deze keer film(picture)muziek met de prachtige schilderijen(pictures)tentoonstelling. Op het programma staat dan ook filmmuziek van ‘The Inn of the Sixth Happiness’ (M. Arnold). Het vioolconcerto van Korngold is een synthese van zijn beste filmmuziek waarin hij de ziel wil raken en de luisteraar wil ontroeren. De jonge talentvolle vioolvirtuose Liesbeth Baelus slaagt hier zonder twijfel glansrijk in! Het Leuvens Alumni Orkest sluit af met een meesterwerk, namelijk ‘De Schilderijententoonstelling’ van Modest Moussorgsky.

Meer info en tickets kan u terugvinden op de website van het Leuvens Alumni Orkest.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.