UURKULtUUR: Ana Laìns

UUR KULtUUR is reeds vele jaren een gratis cultuurprogramma voor studenten en personeelsleden van de K.U.Leuven. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Ana Laìns sluit de laatste uurkultuur van dit academiejaar af.

Ana Laíns werd geboren in het Portugese Tomar. Ze benadert de fado op een hedendaagse manier. De thema’s zijn ten dele introspectief van aard en worden gedragen door eenvoudige melodieën. Aan de andere kant zijn er onmiskenbare verwijzingen naar de klassieke fado en de Portugese volksmuziek. De kenmerkende sound van de Portugese gitaar vermengt zich gracieus met het geluid van klassieke gitaar, accordeon en bas. Voeg daarbij de trefzekere stem van Ana Laíns en je zit goed voor een aangename reis doorheen de Portugese muziek.

13 mei 2009, 21u
Pieter De Somer-aula, Debériotstraat 24

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.