Winnaars voorronde Write Now! regio Leuven

Daarnet werden de winnaars van de voorronde in de regio Leuven van de schrijfwedstrijd Write Now! bekend gemaakt in bibliotheek Tweebronnen. Veerle Piette behaalde de eerste prijs. Kim Van der Perre eindigde als tweede en Michiel Leen als derde prijswinnaar. Tijdens de prijsuitreiking waren er ook optredens van DJ The Oylbutcher, Saskia de Coster en Ruben Focketyn en werd ‘Het Noorden is het Noorden’, een animatiefilm van Sander Alt (S-Alt) gebaseerd op poëzie van Maria Barnas, vertoond.

In de regio Leuven hebbben 101 jongeren tussen 15 en 24 jaar mee gedaan aan de voorronde. In Nederland en Vlaanderen samen deden 1355 jongeren mee. 21 personen hebben zich geplaatst voor de finale die op 21 juni 2009 zal doorgaan in Off_Corso in Rotterdam. De inzendingen bestaan vooral uit proza en poëzie. schrijfwedstrijd Write Now! is één van de grootste schrijfwedstrijden voor de Nederlandse taal.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.