Docville: Man on wire

Docville, het internationale filmfestival van de documentaires, loopt momenteel op zijn laatste benen. Editie 5 ondertussen en net als vorig jaar wou ik me wel eens wagen aan het concept. In de programmagids viel mijn oog op ‘Where in the world is Osama Bin Laden?’. De nieuwste release van Spurlock, die u ongetwijfeld kent van ‘Super Size Me’, waar een maand werd geleefd op een ‘dieet’ van driemaal Mac Donalds per dag. Best wel grappig, dus ideaal om te bekijken. Dat dachten wel meer mensen, want een dag op voorhand was de voorstelling uitverkocht.

Dan maar geopteerd op ‘Man On wire’ uit te proberen. Philippe Petit, Fransman en gepassioneerd koorddanser is helemaal in de ban als hij vernam dat de Twin Towers in aanbouw zijn. Hij wil niks liever dan daar op een dag tussen wandelen, op een koord, zonder beveiliging! Eén probleem, zijn plan is niet meteen legaal te noemen, dus samen met zijn kompanen werkt hij maanden aan een plan om zijn droom te verwezenlijken. Hoe geraken we met ons materiaal in de Twin Towers? Hoe spannen we de koord?

Ik zat op bepaalde momenten op het puntje van mijn stoel. Voornamelijk uit schrik voor het hallucinant concept, maar deels ook door de meer dan prima documentaire, die af en toe gespeend wordt met een vleug humor. Petit zijn prestatie zal na 9/11 altijd een unicum blijven. Aanrader!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.