Leivese Oeetdrikkinge

OË IEE NE STRAFFEN OSEM

Ja, as ge dat ue zê, up wa paasde dan ?
‘k Zaa zê, d’ieest en vanal on nen atleit, ieene mei veil oeetavinsgvermouge. Zue ne vent die g’up Leive kerremis kint zetten on et barakske wooda ze de ballonnen upbloze, zonder gaazbidôn moo pier up de fors van den osem. Of on ne koereur die d’ieen koers achter d’ander wint, moo dan zonder dueping. Of ne sjanteur die achterieen vier kompleite noutebalke kan zinge zonder osem te sjeppe.
Awèl, ge zoët er neffes. As ne Leivenieer van iemand zieet dat em ne straffen osem iet dan wille ze doomei zê dat de betrokke persuen geu verzien es van sènkes, dat et iemand es mei veil poen, dat em zich ‘t ieen en ‘t aner kan permitteire zonder zene portemonnei zieer te deun.
Ik moet tot me gruet spoët erkinne da’k ik moo kèt van osem zen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.