Jimmy Houtput wint de vijfde JCI Vlaamse JO award

Op 6 mei reikte JCI Vlaanderen voor de vijfde keer de “JCI Vlaamse JO” award uit. Met deze award voor de beste Vlaamse Jonge Ondernemer bekroont JCI Vlaanderen de succesvolste Vlaamse Jonge Ondernemer tot 40 jaar. Voor JCI is dit dé manier bij uitstek om jong ondernemerschap duidelijk in de verf te zetten en jonge dromers een aantal krachtige voorbeelden te geven. Daarnaast wil JCI Vlaanderen met deze award ook de jonge ondernemer zelf een schouderklopje en een podium geven, om er zo mee voor te zorgen dat hij/zij de eigen grenzen nog verder durft te verleggen en zich daarbij gesteund voelt. Centraal staat de ondernemer als persoon. De mate waarin hij/zij zich weet te onderscheiden als ‘manager’, ‘visionair’, ‘coach’, ‘educator’, ‘ambassador’ en ‘learner’ wordt getoetst aan haar of zijn accent op het creëren van meerwaarde voor de maatschappij.

Talrijke jonge ondernemers waagden hun kans en stelden een uitgebreid dossier samen. De jury koos uit de erg sterke kandidaten Jimmy Houtput, oprichter en vennoot van het in Heverlee gevestigde bedrijf Data Flow Consultancy, als de winnaar. Een reactie van Jimmy Houtput na de uitreikingsceremonie: “JCI heeft met de Vlaamse JO een erg professionele awardwedstrijd ingericht. Deze overwinning doet mij veel plezier, en beschouw ik als een blijk van erkenning voor het hele bedrijf.

Data Flow Consultancy, opgericht in 1998, is een erkend ICT-onderaannemersbedrijf. Door zijn differentiatie en unieke visie onderscheiden zij zich van de collega’s in de sector. De belangrijkste succesfactor is volgens Jimmy Houtput het degelijke personeelsbeleid. Correcte selectie en rekrutering, teambuilding, coaching en ondersteuning zijn enkele ingrediënten. “Het is door de motivatie van onze medewerkers dat we in korte tijd een behoorlijk marktaandeel gewonnen hebben” aldus Jimmy Houtput. Data Flow Consultancy kreeg in 2001 van de provincie Vlaams-Brabant de prijs van de beste startende jonge onderneming. In 2005, 2006 en 2007 behoorde Data Flow Consultancy tot de ‘Trends Gazellen’, een bijzondere vermelding van het magazine Trends voor de snelst groeiende bedrijven. In 2007 was Jimmy Houtput reeds finalist voor de Vlaamse JO. Zijn overwinning gisteren bevestigt alleen maar dat durf en doorzettingsvermogen essentiële karakteristieken zijn van succesvolle ondernemers.

JCI Leuven, de Leuvense afdeling van JCI Vlaanderen, heeft Jimmy Houtput voorgedragen als kandidaat in deze ondernemerswedstrijd “Vlaamse JO”, en is uiteraard erg verheugd dat hun kandidaat de Vlaamse JO 2009 is.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.