Infrastructuurwerken aan de Kop van Kessel-Lo voorlopig beëindigd

Na 14 maanden hard werken is de eerste fase van de infrastructuurwerken aan de Kop van Kessel-Lo afgerond. In deze korte periode verrees er naast een elegante brug, een mooi vormgegeven Benedenplein.

Er werd een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in een deel van de Martelarenlaan en de Ernest Solvaystraat, in de Oude Diestsesteenweg en een deel van de Diestsesteenweg. Op de Diestsesteenweg legde de aannemer, in tegenstelling met de rest van de het gebied ook de definitieve voet- en fietspaden aan.

In een volgende fase, die vermoedelijk binnen ongeveer twee jaar start, volgt de definitieve verharding van het Benedenplein, de verdere afwerking van de brug en de keerwanden van het plein, de definitieve aanleg van de Martelarenlaan, de Ernest Solvaystraat en het Locomotievenpad, de Oude Diestsesteenweg en de Ijzerenwegstraat.

Met deze afwerking van straten en pleinen wacht men zo lang omdat de achterzijde van het station de volgende twee jaar nog volledig in beslag wordt genomen door de werf van CIP, de ontwikkelaar die hier de gebouwen realiseert.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.