Rietensplein

Na aan zeer grondige renovatie werd zaterdagochtend 16 mei in Wijgmaal het speelplein Rietensplein officieel heropend.

In een bondige speech schetste Karin Brouwers, Leuvense schepen voor oa. jeugd en ruimtelijke ordening,  de toestand van het plein voor de verbouwingen, de kleine lijdensweg om het budget, de bestekken en de timing van de verbouwingen rond te krijgen.  Nadien nam ook schepen van openbaar groen, Myriam Fannes, even het woord en konden de aanwezigen van een drankje genieten.

Opvallend was hoe hoog de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen lag, zeker voor een park dat voornamelijk dienst zal doen als speeltuin, wat aantoont dat het park niet een ontmoetingsplaats voor kinderen, maar ook voor volwassenen is. De grote concentratie aan gemeenteraadsleden (een 6-tal uit meerderheid en opositie) mocht op drie weken voor de verkiezingen natuurlijk niet verbazen.

Nu de werken bijna rond zijn, enkel het gras van het voetbalplein moet nog ingezaaid worden, wordt het duidelijk dat de gescheiden speelpleinen voor de peuters/kleuters en de iets oudere kinderen duidelijk geslaagd zijn, de speeltuigen doen kleurrijk en stevig aan . Het multifunctionele sportterrein (volleybal en basketbal) met overdekte tribune zal wel een favoriete plek voor de al dan niet verliefde pubers worden :-)

Opening speeltuin Rietensplein Opening speeltuin Rietensplein Opening speeltuin Rietensplein

Opening speeltuin Rietensplein

Opening speeltuin Rietensplein

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.