Obama komt naar Leuven op uitnodiging van de Leuvense Biertherapeuten

Wat Tremelo niet gelukt is, zijn de Leuvense Biertherapeuten wel in geslaagd. Obama komt naar Leuven en wel op zaterdag 6 juni vanaf 18 uur in ‘Het Vliegend Varken‘.

Spijtig genoeg komt Obama niet echt naar Leuven. Maar de Leuvense Biertherapeuten zijn er wel in geslaagd een uniek bier te importeren vanuit de Verenigde Staten.

De belangrijkste gebeurtenis, zeker op buitenlands politiek vlak, dit jaar is zonder enige twijfel de eedaflegging van Barack Obama als 44ste President van de Verenigde Staten van Amerika. Voor deze gelegenheid brouwde de ‘Ommegang Brewery’ uit Cooperstown, New York (100% eigendom van de Belgische brouwerij Duvel-Moortgat) een speciaal bier. De oorspronkelijke naam van het bier was ‘Obamagangbeer’, maar na een aantal klachten werd dit aangepast naar Inauguration Ale 2009′. Volgens marketingdirecteur Johan Van Dyck van brouwerij Duvel-Moortgat is ‘ale 2009′ een typisch winterbier Belgian style: donker, zwaar (6,2%) zoet-bitter met hints van fruit en chocolade. Dit bier werd slechts geserveerd in drie steden: Philadelphia, New York en Chicago. En dus nu ook in Leuven. Nergens anders in de wereld is dat bier te krijgen.

Om toch zoveel mogelijk mensen te laten proeven, schenken Leuvense Biertherapeuten het Obamagangbeer in 15cl porties. De prijs hiervoor bedraagt € 5.

De volledige som van de opbrengst van dit bier gaat integraal naar het goede doel. Dit jaar is het goede doel ‘de Bootsman’ een initiatief van het DVC Sint Jozef te Antwerpen in samenwerking met het Neuro-Musculair Referentiecentrum te Leuven. Zij steunen mannen met de ziekte van Duchenne (DMD) door groepswonen en logeren aan te bieden. Meer informatie vind je op hun website: www.duchenne.be.

Naast het Obamagang bier wordt ook een kleine maar unieke selectie vrij onbekende binnen- en buitenlandse bieren aangeboden, waaronder enkele bieren die nog nooit te proeven geweest zijn in Leuven.

Meer informatie op de site van de Biertherapeuten.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.