Europa investeert 1.244.000 euro in heraanleg Fochplein

Een persbericht van de stad Leuven over het Fochplein! Iedereen zal het er wel over eens zijn dat het Fochplein een grondige heraanleg kan gebruiken. Het huidige plein is een verkeerskundige ramp. De meningen over vroegere voorstellen voor de heraanleg waren echter zeer verdeeld. Benieuwd naar de nieuwe plannen.

De stad Leuven koestert al langer grootse plannen voor het Fochplein, een van de belangrijkste plaatsen in het centrum van de stad. De huidige chaos zal plaats ruimen voor een nieuw stadsplein dat wordt vormgegeven door Grontmij in samenwerking met Ney en partners, het bureau dat ook meewerkte aan de nieuwe brug van de Kop van Kessel-Lo.

De totale uitgaven voor het project bedragen ruim € 3,1 miljoen. De stad Leuven slaagde erin om, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, een Europese subsidie van ruim € 1.244.000 te krijgen voor de heraanleg van het Fochplein. Deze subsidie komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). In het Vlaamse EFRO-programma is tot 2013 bijna € 50 miljoen voorzien voor stedelijke ontwikkelingsprojecten. De Europese subsidie zorgt ervoor dat deze belangrijke investering in het stadshart op een kwalitatief hoogwaardige manier kan worden uitgevoerd.

Daarnaast co-financiert de Vlaamse regering het project. De Vlaamse ministers Dirk Van Mechelen (ruimtelijke ordening), Patricia Ceyssens (economie) en Hilde Crevits (leefmilieu en infrastructuur) stellen elk € 202.546 ter beschikking.

De Lijn investeert € 685.000 in de heraanleg en voorziet daarnaast ca. € 755.000 voor schuilinfrastructuur en reizigersinformatie.

De stad Leuven hoopt eind 2009 de stedenbouwkundige vergunning te krijgen zodat de werken voor de heraanleg in de tweede helft van 2010 kunnen starten. De werken duren vermoedelijk anderhalf jaar. In september worden de plannen voorgesteld aan de bevolking.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Europa investeert 1.244.000 euro in heraanleg Fochplein”

John
(on september 17th, 2009 at 19:42)

Die plannen moeten niet voorgesteld worden aan de bevolking, ze moeten goedgekeurd worden door de bevolking!