Transitie Leuven houdt eerste open dag op 14 juni

Klimaatopwarming, piekolie (het naderend einde van het tijdperk van goedkope olie) en de financiĆ«le crisis zijn symptomen van een systeem in diepe moeilijkheden. In plaats van moedeloos te worden, kunnen die problemen ook gezien worden als een kans, een uitnodiging om anders om te gaan met onze grondstoffen, de natuur, met elkaar. Op veel plaatsen in de wereld wordt er door burgers het initiatief genomen voor een ommekeer, een transitiebeweging. Ze beginnen de omslag naar een radicaal duurzame en socialere samenleving, die zich meer richt op lokaal geproduceerd voedsel, energie, …

Het transitie-concept gaat over oplossingen en laat zien hoe je die zelf organiseert. Het doet een beroep op de creativiteit, wijsheid en ervaringen van gewone mensen. Als toonbeelden van lokale veerkracht en gemeenschapsopbouw vormen transitiesteden broedplaatsen voor een nieuwe vorm van samenleven.

Iedereen is daarom welkom op de eerste info- en filmnamiddag van Transitie Leuven op 14 juni van 14 uur tot 18 uur in de Vital Decosterstraat, 67 (school De Zevensprong).

transitieleuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.