Kiesbrieven

Toen ik gisteren bij de buurman de post van de voorbije anderhalve week ging ophalen viel het me op: dit jaar hebben we zoals bij de vorige verkiezingen in 2007 wéér geen kiesbrieven gekregen.

Nu waren we dit jaar op de dag van de verkiezingen op vakantie in Frankrijk dus maakte het me op voorhand eerlijk gezegd weinig uit, maar achteraf gezien vind ik het toch bijzonder vreemd. In 2007 was ik nog naar de burgerlijke stand van de stad Leuven gereden om een duplicaat van de kiesbrief te bekomen, misschien moet ik voor de volgende verkiezingen in 2011 toch eens contact opnemen met de verantwoordelijke dienst, of met onze postbode natuurlijk…

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Kiesbrieven”

bart
(on juni 11th, 2009 at 23:44)

Heb ook geen gekregen.
Was niet erg, paspoort volstond.
Wat erger is: heb mij overslapen en ben dus niet gaan bijzitten.
Hopelijk krijg ik geen boete.

 
Frederik
(on juni 12th, 2009 at 14:14)

Als we al ni eerder terug moeten gaan stemmen …

@ Bart : gij chance gehad, in de richtlijnen van Binnenlandse Zaken stond nochthans duidelijk “geen stembrief” ni stemmen … en ‘t stadhuis was open, dus er kon nog altijd een duplicaat gevraagd worden

 
Carolien
(on juni 12th, 2009 at 19:14)

@Frederik: In de richtlijnen die ik als voorzitter gekregen heb, staat nochtans heel erg duidelijk dat de enige voorwaarde die aan de kiezer gesteld kan worden om toegelaten te worden tot het stemmen, het voorleggen van een geldig identiteitsbewijs is. Wat je zegt, is dus niet correct.

 
Goya
(on juni 12th, 2009 at 21:12)

Maar hoe weet je zonder kiesbrief in welk kantoor je moet stemmen?

 
bart
(on juni 13th, 2009 at 18:51)

beste goya ben gewoon naar het kantoor van de vorige verkiezing gegaan.