Viering 40-jarig bestaan Driekant

In 2009 viert de holebivereniging Driekant (voorheen “Leuvense StudentenWerkgroep Homofilie” of LSWH, “Vrienden van de LSWH” en later “De Roze Drempel”) haar 40-jarig bestaan. Als oudste nog bestaande holebivereniging van België vervulde deze Leuvense groep een belangrijke rol in de holebi-emancipatie in ons land. Niet enkel stonden vele Leuvense leden van deze vereniging aan de wieg van de Holebifederatie en de BLGP, zij was ook de eerste Vlaamse holebi-vereniging met een website en een jaarlijks weerkerend holebifilmfestival. En als drijvende kracht achter het dit jaar opgerichte Vlaams-Brabantse Holebihuis bewijst zij dat zij nog steeds actief is en zich aanpast aan veranderende maatschappelijke noden.

Heel wat redenen dus om het 40-jarig jubileum te vieren!
Op 20 juni wordt het feestjaar geopend met een optreden van “Chique et Pas Chère” met zangeres Chris Mazarese (Winnares Nekka-nacht 2000 met “Cherchez la femme”), gitarist Roland Van Hoegaarden en Guy Puyneers (accordeon en percussie). Zij brengen Vlaamse, Nederlandse en Franstalige chansons die elkeen uit volle borst kan meezingen. Uiteraard wordt het gloednieuwe café Rocco (HolebiHuis Vlaams-Brabant, Diestsesteenweg 24, 3010 Kessel-Lo) als decor gebruikt.

Om 21u wordt het feest plechtig ingeleid door schepen van Gelijke Kansen van de Stad Leuven Denise Vandevoort.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.