Beleuvenissen

Beleuvenissen

Beleuvenissen

Op weg naar de Brusselsestraat, merkte ik vanochtend dat ik onwillekeurig aan het neuriën was. Er zijn zo van die melodietjes die zich met demonisch plezier vastklauwen in je hoofd.

Het is alleen een bummer als je constateert dat je potverdorie Samson en Gert aan het mompelen bent.

“Er zit meer in een liedje dan je denkt.”

De pluche hond heeft wél gelijk.

Zo dwaalde ik vanmiddag de persconferentie van Beleuvenissen binnen, en in plaats van bv’s te spotten, zag ik overal checklists verschijnen boven de hoofden van de mensen…

Podia bestellen. Licht. Geluid. Crew. Catering. Hotelkamers. Parkeertoelatingen. Doorlaatbewijzen. Kleedkamers. Water en bekers en frisdrank en handdoeken en asbakken en… ín die kleedkamers. Kleedkamers op voorhand checken. Achteraf opkuisen. Promoteam. T-shirts voor het promoteam. Drukwerk. Checken, checken en nog eens checken en op de valreep toch nog een tikfout vinden. Extra afvalbakken. Parcours kuisen op voorhand En achteraf natuurlijk weer. Extra elektriciteitskasten. Kabelgoten. Mensen die struikelen over kabelgoten. Nadars. Zetten. Ophalen. Bewaakte fietsenparking. Tentje voor de bewakers van de fietsenparking. En wat water en bekers. Alles laten keuren. Verzekeren. Straten dicht. Straten open. Parkeerproblemen anticiperen. Vergaderuren. Overuren. Take-away en candy bars.

Achter elk event schuilt een gigantische machinerie.

Dus als je voor het podium staat, te wachten op pakweg Natalia, Wim Soutaer, The Magical Flying Thunderbirds, Coco Jr. of The Pasadena Roof Orchestra, kijk dan ook eens rond, naast, achter het podium.

En doe ze de groeten!

Hier vind je het programma van Beleuvenissen ;)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.