Fietsnet

De meesten die af en toe op de fiets springen kennen de paddestoelen en de bordjes van de “Fietsknooppuntennetwerken” rondom Leuven wel; het Hagelandnetwerk en het Dijlelandnetwerk. Om je fietstocht te plannen kan je een beetje volgens de inspiratie van de moment de bordjes volgen of kan je de brochures en de kaarten bestellen of downloaden op de website van de provincie Vlaams Brabant.
Of je kan ook helemaal een route online plannen, op de site fietsnet.be vind je een online routeplanner waar je op een “Google maps” kaart knooppunt per knooppunt kan aanklikken en zo een route samenstellen waarvan je dan een beknopte beschrijving kan downloaden, of een GPX-bestand voor op je fiets-gps. Hieronder vind je een voorbeeld van een route  rond Leuven die ik binnenkort zelf eens wil fietsen.

En het allerprachtigste van de site; er staan niet alleen de fietsroutes van Vlaams Brabant op, maar fietsnetwerken over heel Vlaanderen en zelfs Zeeland; 13567 kilometer over 4729 trajecten zoals ze zelf vermelden.

route rond Leuven

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Fietsnet”

Coudie
(on juli 6th, 2009 at 9:34)

Zeer goede site. Dit jaar al twee keer zelf zo’n rit uitgestippeld, één keer met kaart en één keer op de gis, maar dit instrument maakt alles vele malen gemakkelijker!