Boardroom

Omdat we iets te vieren hadden, besloten mijn vriend en ik in Boardroom te gaan eten. Een iets trendier restaurant dan we normaal aandoen.

Het concept is simpel: je hebt keuze uit 16 gerechten en beslist of je 2, 3 of 4 gerechten neemt, met of zonder dessert, en met of zonder aangepaste wijnen. Geen verschil in voor- en hoofdgerechten dus, maar verschillende gerechten die allen als voor- òf hoofdgerecht kunnen doorgaan. Het enige wat ze vragen is dat je van boven naar beneden werkt op de menu (dus je mag niet eerst iets dat onderaan de menu staat eten om vervolgens iets van bovenaan te nemen).

Omdat we alletwee houden van lekker eten en alle tijd van de wereld hadden besloten we all the way te gaan: 4 gerechten mèt dessert, met aangepaste wijnen erbij. Leuk: aperitief, waters, koffie of thee zit ook bij in deze formule. Je weet dus op voorhand exact wat er op je rekening staat zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

We kregen eerst een aperitief naar keuze, en we namen de huiscocktail. Deze was ongelofelijk lekker: een margarita van passievrucht met een mousse van citroen. We kregen er vier koekjes van parmezaan en curry bij.

Daarna kregen we als amuse-gueule een gazpacho van tomaat met peterselie.

De eerste twee gerechten die ik voorgeschoteld kreeg (kalfscarpaccio en gebakken tonijn) waren lekker, maar niet verrassend genoeg. Ik heb graag nieuwe smaakcombinaties, dingen die me verbazen, smaken die je prikkelen. Dat was echter niet het geval. Mijn vriend had dezelfde mening over zijn eerste twee gerechten (gegrilde St-Jacobsvrucht en gebakken tonijn). Onze twee volgende gerechten (opgevuld lamsvlees en gegrild speenvarken) waren dat echter wèl. Heerlijk.

Als dessert lieten we ons verleiden tot de klinkende naam ‘drie maal bubbelgum’. Men zei ons dat het zoet was, en naar de bubbelgum van vroeger smaakte, en dat ze er verdeelde meningen over kregen. Dat moesten we dus proberen. Zeer verrassend en origineel. Begrijpelijk dat er mensen zijn die dit niet smaken; maar wij vonden het uiterst leuk. Drie kleine dessertjes kregen we voorgeschoteld, een crême brulée van bubbelgum, een taartje en een mousse. De mousse bevatte van die lekker ouderwetse knetterbolletjes, waardoor alles tintelt in je mond (wie kent die nog?!) en je kleine prikjes hoort en voelt als je je mond open doet. En alles smaakte werkelijk naar bubbelgum. Fantastisch.
Ten slotte kregen we een tasje koffie of thee en daarbij kregen we nog een roos koekje (veel te zoet) en een smoothie van framboos en aardbei.

De bediening was uitstekend. Vriendelijk, niet gehaast maar wel vlot, en we kregen telkens een mooie uitleg bij de verschillende wijnen. Verzorgd en netjes, maar niet stijf. Zo moet het zijn!

Onze keuze:

Kalfscarpaccio met waterkers, pijnboompitten en parmezaan, canelloni van ganzenlever/Stoofpot van groene asperges, gegrilde St-Jacobsvrucht en postelein
Geplette aardappel met pijpajuin, gebakken tonijn, tomatenvinaigrette
Opgevuld lamsvlees met zongedroogde tomaten, pesto met olijven en feta
Gegrild speenvarken, couscous met chorizo en pesto, mousse van parmezaan

Large+ menu, all in.

We betaalden 154 euro voor ons twee.

www.boardroom.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Boardroom”

Carolien
(on juli 15th, 2009 at 11:39)

Goh, daar wil ik nu al zo lang eens gaan eten, maar ben er nog altijd niet geraakt.

 
Jonge Leuvense topchef op affiche ‘The Great Belgian Beer Dinner 2015′ « Leven in Leuven
(on april 18th, 2015 at 21:12)

[…] in L’Orangerie bij Roland DeBuyst in Nossegem. Nadien ging hij als patissier aan de slag in de Boardroom in Heverlee, om vervolgens toch weer voor het kookfornuis te kiezen. Hij is nu al enkele jaren […]