Brasserie Piazza

Hongerig na een weekendje Gentse Feesten (het moet niet altijd Leuven zijn), gingen we op zoek naar een snelle en eenvoudige hap. Op zo’n zonnige zondag leek een plek op een terrasje ons bijzonder geschikt voor dit doel. We vonden een tafeltje onder een grote parasol op het terras van brasserie Piazza op de hoek van het Martelarenplein en de Bondgenotenlaan.

Brasserie Piazza heeft geen uitgebreide kaart, maar er is voldoende variatie om voor elk wat wils te kunnen bieden. De specialiteit van het huis, filet pur, zal vleesliefhebbers beslist doen watertanden. De kaart bevat klassieke brasseriegerechten zoals garnaal- en kaaskroketten, koninginnehapje, salades, pasta, scampi en nog veel meer. Zoetekauwen kunnen zich verheugen op pannenkoeken, wafels en milkshakes. Er is een aparte ijskaart met artisanaal ijs dat helemaal niet duur was.

Wat de dranken betreft, viel het me meteen op dat brasserie Piazza alle trappisten in huis heeft, naast een ruim assortiment aan andere bieren. Ook de cocktailliefhebbers komen aan hun trekken. Om het geslaagde weekend te vieren bestelde ik me een caipirinha. Mijn vriend hield het op een drieëndertiger. De caipirinha was lekker, maar met suikersiroop i.p.v. echte rietsuiker bereid. Toch hield me dat niet tegen er een tweede te bestellen.

Ik besloot de garnaalkroketten te proberen. Omdat ik grote honger had, bestelde ik er meteen drie (14 euro). Lekker Belgisch. Mijn vriend zocht het op een ander continent met zijn American cheeseburger (11,50 euro). Al gauw werden onze borden voor onze neus gezet. Mijn garnaalkroketjes waren lekker krokant zoals het hoort en vergezeld van een slaatje. Jammer: bovenop mijn gezond slaatje lag een dikke kwak mayonaise. Ik ben niet echt een mayonaiseliefhebber en heb mijn sauzen sowieso liever apart geserveerd. Vreemd genoeg kreeg mijn vriend bij zijn cheeseburger de mayonaise in een apart plastic potje.

Geen erg: ik verhuisde de mayonaise naar een vrij gedeelte op mijn bord en genoot van de heerlijke kroketjes, terwijl ik zo nu en dan een frietje van mijn vriend afpikte. De cheeseburger bleek meer de Belgische variant dan de Amerikaanse te zijn. Naar Amerikaanse normen lagen er veel te veel groenten tussen het broodje. ;-) Verder verzekerde mijn vriend mij dat de cheeseburger uitstekend was.

We werden bijzonder vlot bediend en dat terwijl er maar één persoon én het terras én de brasserie zelf bediende. Straf. Hij liet slechts één steekje vallen: hij vergat ons de rekening te brengen nadat we dit gevraagd hadden. Een kleine herinnering en dit euvel was van de baan. Die rekening viel trouwens reuzegoed mee: 39,50 euro voor twee hoofdgerechten, een Stella en twee cocktails inbegrepen.

Brasserie Piazza biedt eenvoudige gerechten voor een eerlijke prijs. Bovendien is het een geschikte plek om ‘s zomers van een drankje op een terrasje te genieten.

Praktisch
Brasserie Piazza
Martelarenplein 7, 3000 Leuven
016/22 13 49

Onze keuze
Garnaalkroketten
Amerikaanse cheeseburger

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Brasserie Piazza”

bart
(on juli 27th, 2009 at 23:48)

zeer goed adresje in leuven waar men betaalbaar kan eten

 
Carolien
(on mei 12th, 2011 at 22:04)

Vorige week ben ik nog eens een terrasje gaan doen bij Brasserie Piazza. Maar ditmaal vielen mijn garnaalkroketjes toch wat tegen: de groentengarnituur was minimaal en er lag een berg geraspte kaas op mijn bord. Wat die daar kwam doen, was me niet helemaal duidelijk. En dan ontdekte ik nog eens de lippenstift van de vorige klant op mijn glas: iew. Maar goedkoop was het wel.

 
Nico C
(on augustus 31st, 2014 at 13:38)

Binnengestapt met vrouw en kids. Ober komt bestelling opnemen maar we hadden nog niet beslist en vragen om nog even tijd te krijgen. Ober neemt wraak door iedereen die na ons is binnengekomen eerst te bedienen zodat we er na een half uur nog zaten. Bij navraag waarom begint hij mijn vrouw uit te kafferen voor iedereen om te horen. Gast blijkt geen fan van kinderen. Ergens ben ik daar blij om zodat die genen zeker niet verdergezet worden.

 
Anneke
(on december 21st, 2014 at 4:02)

Jammer voor een taverne die zo prachtig en centraal gelegen is maar helaas, de service en vriendelijkheid laten vaak véél te wensen over! De meest recente “aanwinsten” wat obers betreft blijken met grote voorsprong gewoonlijk de beste te zijn maar haken, om één of andere reden, meestal heel snel weer af… De ober met de langste dienst heeft helaas een bijzonder lage tolerantie- en/of frustratiedrempel… Een beleefde vraag bv, na lang wachten op een bestelling, of hij je misschien niet vergeten is, doet alle stoppen bij hem doorslaan. Ik ben al ruim 10 jaren een vaste klant en aanschouw en beleef zelf, met verbijstering en afgrijzen, de manier waarop hij zowel “zijn” trouwe klanten als de sporadische langskomer echt grof behandelt, meestal wanneer het een beetje druk wordt (en hij iets teveel gedronken heeft…?).
Sommige mensen (S.) functionneren nu eenmaal veel beter als ober, zijn veel klantgerichter, voelen zaken aan… Maar anderen (K) zwaaien blijkbaar de plak, “plakken” S. achter de toog om zelf de mensen te bedienen en maken er zo één groot triest spektakel van.
Als “vaste klant” schaam ik me werkelijk meer en meer bij mijn vrienden en familie om hen mee te nemen naar mijn vaste stamkroeg zodat ik meer en meer begin uit te wijken. Ook andere “vaste” cafégasten hebben gelijkaardige bezwaren…
Ik denk dat deze taverne/annex hotel, echt beter verdient maar dan dient er, alleszins wat personeelsbeleid betreft, een totaal andere wind te waaien!!!

 
Bert
(on februari 13th, 2016 at 17:10)

Sinds 1 januari heeft Bistro Piazza een nieuwe eigenaar. Zeker een nieuw bezoekje waard.