De Rode Loper

Restaurant De Rode Loper ligt een beetje uit het drukke stadscentrum op de hoek van de Mechelsestraat en de Penitentienenstraat. Niet direct een plek waar je een chic restaurant zou verwachten. Toch heeft deze ligging ook zijn voordelen. De Rode Loper heeft een prachtig bankiraiterras met gezellige zeteltjes, rieten stoelen, een open haard en een mooi uitzicht op de spits van de Sint-Geertui. Ideaal om zwoele zomeravonden op door te brengen.

Jammer genoeg was het bij ons bezoek een tikkeltje te koud om op het terras te zitten. We kozen een plek aan een tafeltje vlakbij het raam dat uitgaf op het terras. Om toch een beetje dat buitengevoel te hebben.

De menukaart hadden we  al op voorhand online geconsulteerd. Lang hoefden we dus niet na te denken over onze keuze. Mijn vriend en ik namen de driegangenmenu met aangepaste wijnen. De kameraad die samen met ons dineerde, is niet zo’n wijnliefhebber, hij nam de menu zonder wijnen.

De maaltijd startte met een voortreffelijk glaasje cava waarbij we heerlijke hapjes geserveerd kregen: grijze garnaal en kruidig tomatensoepje en kabeljauwmoes. We lieten het ons smaken.

De volgende gang bracht ons malse schijfjes kalfslapje met vitello tonato zalf. De tonijn paste wonderwel bij het kalfslapje. Een combinatie die ikzelf in mijn keuken nooit zou durven proberen.

Als hoofdgerecht aten we een roulade van rog met spinazie, mijn favoriete groente, en bieslookmousseline. De vis was perfect gegaard en tja, spinazie, veel kan je daar bij mij niet verkeerd mee doen. Onze tafelgenoot genoot ook zichtbaar van het lekkere eten. Jammer dat wijn niet aan hem besteed is, want een goed glas wijn bij een maaltijd geeft toch altijd nét dat tikkeltje extra. De wijnen die we geserveerd kregen, waren zeer lekker en pasten perfect bij de maaltijd.

Na het hoofdgerecht was er nog voldoende plaats over voor het dessert: een krokantje met rode vruchten, coulis van munt en vanille. Het was lekker, maar misschien een beetje gewoontjes.

De bediening was charmant en vriendelijk. De verschillende gangen volgden mekaar in een goed tempo op. Als afsluiter van de maaltijd dronken we nog een digestief: een calvados en een poire williams voor mij en mijn vriend en een koffietje voor onze disgenoot.

In totaal betaalde we voor drie personen ongeveer 165 euro. Da’s niet goedkoop, maar een correcte prijs voor wat we kregen. De Rode Loper is een restaurant met een verzorgde en verfijnde keuken. Ideaal als je wat te vieren hebt.

Praktisch
Mechelsestraat 177, 3000 Leuven
0495 90 20 53
info@de-rode-loper.be
http://www.de-rode-loper.be

Onze keuze
voorgerecht: Langzaam gegaard kalfslapje, vitello tonato zalf
hoofdgerecht: Roulade van rog met Champagne, jonge spinazie, bieslookmousseline
dessert: Krokantje met rode vruchten, coulis van munt en vanille

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “De Rode Loper”

Lime
(on augustus 5th, 2009 at 10:28)

Ik heb getwijfeld om daar te gaan eten ipv in de boardroom een tijdje geleden. Ben blij dat het meeviel, ik onthoud het zeker voor een volgende keer!