Picknick in het park – tweede editie

Picknick in het Park, een initiatief van de Leuvense stadskok Jeroen Meus en een samenwerking tussen stad Leuven en Leuvenement vzw, heeft gisteren voor de tweede keer plaatsgevonden in het stadspark van Leuven. Dit jaar waren de weergoden de picknick minder gunstig gezind. De regen zorgde ervoor dat er noodgedwongen van het grasplein naar de overdekte kiosk moest uitgeweken moest worden. Maar dit kon de pret niet bederven want niet minder dan 360 kinderen en volwassenen trotseerden het slechte weer om van hun zelfgemaakte picknick te genieten.

Dit jaar werd er in de sfeer van de Week van de Smaak waaraan Leuven, als Stad van de Smaak, uitgebreid zal deelnemen, gewerkt rond het thema “Roodkapje en de boze wolf”. Dit bleek een schot in de roos. Vele kinderen hadden hun uiterste best gedaan om zich te verkleden in het liefste roodkapje of de stoutste wolf. Er kwamen zelfs enkele jagers opdagen. Ook de ouders en grootouders van de kinderen lieten zich niet onbetuigd. Dit alles zorgde voor zeer kleurrijke taferelen. De resultaten hiervan kan je bekijken op de Facebook-groep “Roodkapje Leuven”. De jury, die uit schepen Denise Vandevoort en Roodkapje van de Week van de Smaak bestond, had dan ook de handen vol om er drie roodkapjes en drie boze wolven uit te kiezen.

Schepen Denise Vandevoort was gisteren aangenaam verrast door de vastberadenheid waarmee de vele picknickgezinde mensen gisteren ondanks het slechte weer toch talrijk afzakten naar het stadspark om er een gezellige zondagvoormiddag van te maken. Ze heeft dan ook enorm genoten van dit gezellig culinaire samenzijn. “Ondanks het minder goede weer kunnen we terugblikken op alweer een geslaagde editie van Picknick in het Park”, aldus schepen Vandevoort.

picknickinhetpark

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.