Is te Marktrock te braaf?

Filip Salmon trekt in zijn opiniestuk in de Standaard van leer tegen de stad Leuven en de Marktrock-organisatie. Hij noemt het vernieuwde Marktrockfestival “een kneusje”. En vindt de eis van de stad Leuven dat het festival Leuvens talent meer kansen moet geven en de ‘gezellige en jonge stad Leuven’ moet tonen, provincialistisch. Hij verwijt het festival een gebrek aan ambitie, aan ballen. Bovendien vindt hij de subsidie van 100.000 euro die de stad dit jaar voor het eerste toekende veel te weinig om een echt rockfestival met naam een faam te organiseren.

Wat is de mening van de Leven in Leuven-lezer? Vinden jullie de line-up te braaf, te saai? Is het een goede keuze om het festival gratis te maken en te gaan voor een 100% Belgische affiche? Hadden jullie liever internationale sterren op het podium gezien? Kijken jullie uit naar deze editie of laat ze jullie onverschillig? De Leven in Leuven-redactie is benieuwd naar jullie meningen.

Bookmark and Share

Er zijn 10 reacties op “Is te Marktrock te braaf?”

Dries
(on augustus 12th, 2009 at 19:09)

Ik heb liever een gratis festival met een gezellige sfeer in het centrum en met wat minder bekende groepen dan een duur festival waarbij je niets merkt in de rest van Leuven zoals 2 jaar geleden.

 
Jan
(on augustus 12th, 2009 at 19:19)

De combinatie gratis en internationale sterren lijkt me niet echt mogelijk. En minder bekende groepen zijn daarom niet minder goed. Kleiner en gezelliger, daar kan ik me wel in vinden :-)

 
Goya
(on augustus 12th, 2009 at 20:12)

Over een week zullen we beter kunnen beoordelen of het festival al dan niet een succes geworden is .
Spectaculair kan je de affiche niet noemen natuurlijk, maar als gratis festival moet je je eerst kunnen bewijzen voor je naar grotere budgetten kan beginnen toewerken…

 
Paul Cobbaut
(on augustus 12th, 2009 at 20:18)

Marktrock was goed toen het (zo goed als) gratis was, en ging imho achteruit toen het briefke van 200 frank uit kwam (weet je nog, je *moest* bij de kbc zo een briefje gaan inwisselen om op de oude markt te geraken).
De laatste jaren vermeed ik de marktrockdagen in Leuven, veel te druk! Liever minder bekende lokale bandjes!

 
Frederik
(on augustus 12th, 2009 at 21:31)

De glorie dagen zijn voorbij. Volgens mij zit men nog steeds op de blaren van de 2007 editie van Marktrock.

Internationale namen is geen must maar het is wel fijn. Waar is de tijd dat Iggy pop of joe cocker op de oude markt stonden.

De vismarkt is ook niet veel meer waard dit jaar

 
bart
(on augustus 13th, 2009 at 1:04)

Als het gratis is zal er weer wat gezopen worden.
Met de nodige overlast tot gevolg.
In Leuven is het tegenwoorig elke week feest.
Ik vlucht uit Leuven dit jaar.

 
Carolien
(on augustus 13th, 2009 at 10:37)

Persoonlijk vind ik niks mis met klein en gezellig. Al moet ik toegeven dat het verschil tussen Beleuvenissen en Marktrock mij ook niet meer helemaal duidelijk is. Ik vind het wel tof dat jong Belgisch talent de kans krijgt om op Marktrock op te treden. Het hoeven niet altijd grote namen te zijn.

 
Fons
(on augustus 13th, 2009 at 10:40)

Ik zie liever kleine groepen dan grote sterren op marktrock. In al de voorbije jaren ben ik één enkele keer op de oude markt geweest, de kleine podia vond ik altijd véél interessanter. Maar de affiche beperken tot alleen Belgische groepen vind ik een dwaas idee. Je kan zeker kleine, interessante bands vinden in de buurlanden die daarom niet meer moeten kosten!

 
Coudie
(on augustus 13th, 2009 at 11:52)

Naar aanleiding van deze discussie zelf een blogpost hierover gefabriceerd.
http://coudie.wordpress.com/2009/08/13/waarom-marktrock-2009-een-editie-zonder-mij-zal-worden/

 
Tijl
(on augustus 13th, 2009 at 12:37)

Lang de ene kant: beter een slechte marktrock dan geen marktrock. Maar laat ons wel wezen: dit is matig. Een beetje platte kak en nogal Beleuvenisenachtig.

Het is volgens mij wel perfect mogelijk een kleinere versie te maken van Marktrock met gewoon de juiste namen. En dat mag zelfs volledig Belgisch zijn. A Brand is een goede start maar zeg nu zelf: voor deze affiche zou je zelfs geld geven:

Blackbox Revelation
Triggerfinger
The Hickey Underworld
Daan
En als afsluiter: The Scabs. De groep die ik dit jaar het meest mis op dit Leuvens festival. Echt, waarom zijn die er eigenlijk niet bij?

Puur belgisch en al ken ik er de ballen van, volgens mij best betaalbaar