Advies inbraakpreventie

Een week nadat we de definitieve goedkeuring over ons verbouwproject kregen stak er gisteren een brief van de Politie van Leuven in de brievenbus.
Een brief van de politie is zelden goed nieuws, dus werd de enveloppe met een bang hartje opengemaakt (een tip aan de Leuvense politie; vermeld het op de enveloppe wanneer er geen boete in zit :-) )
De politiediensten vernamen van de dienst ruimtelijke ordening dat er bij ons een (ver)bouwproject op stapel staat en stellen voor om een gratis doorlichting te laten uitvoeren van de inbraakveiligheid van onze plannen.
Bij het opvolgen van de aanbevelingen komen we in aanmerking voor een premie voor inbraakbeveiliging (25% van de kosten, maximaal 250 Euro). Vanaf 2009 kan de helft van gemaakte kosten voor inbraak- en brandpreventie ingebracht worden bij de personenbelastingen, met een maximum van 690 Euro.  Meer info hier

Ik heb nog niet beslist of wij een doorlichting gaan uitvoeren, maar als er iemand komt, volgt hier zeker een verslag.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Advies inbraakpreventie”

Dries
(on augustus 13th, 2009 at 10:01)

Enkele maanden geleden is een politieagente langsgeweest met advies voor inbraakpreventie toen we een kantoor gingen renoveren. Een aantal zaken zijn natuurlijk voor de hand liggend maar het is toch wel de moeite: je krijgt een verslag met duidelijke en praktische aanbevelingen, bv welke types sloten zijn voldoende voor een voordeur en wat moet je doen met ramen die uitgeven op je tuin. Als bedrijfje kunnen we geen aanspraak maken op die premie maar we hebben toch vrijwel al die aanbevelingen uitgevoerd.

 
bart
(on augustus 16th, 2009 at 17:00)

goed werk van de politie. zijn bij mij ook geweest. goede tips gekregen.