Schattenzoeker vindt mortiergranaat in Leuven

Dinsdag heeft een amateur-schattenzoeker een mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, op een werf op het kruispunt van de Tervuursesteenweg met de Terbankstraat. DOVO, de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen heeft de mortiergranaat verwijderd. DOVO krijgt jaarlijks 3500 oproepen om in totaal 250 ton munitie te verwerken. Vaak gaat dit om onontplofte munitie die tijdens de wereldoorlogen werd gebruikt. Bij graafwerken komt regelmatig dergelijke munitie boven en op de site van DOVO staat uitgelegd (met foto’s) wat je dan moet doen en hoe DOVO de munitie ontmanteld of vernietigd. DOVO opereert trouwens vanuit Leuven, meer bepaald vanuit Kwartier Meerdaalbos in Oud-Heverlee.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Schattenzoeker vindt mortiergranaat in Leuven”

bart
(on augustus 16th, 2009 at 16:59)

zolang hij maar niet in de lucht vliegt