Il Peperoncino

Il Peperoncino is een gloednieuwe Italian food bar aan het Ladeuzeplein. Waar vroeger een groente- en fruitzaak was, vind je nu een hip restaurantje. Mijn vriend en ik ontdekten Il Peperoncino per toeval toen we op zoek waren naar slaatjes voor bij de barbecue en merkten dat de groentewinkel verdwenen was. We namen ons meteen voor om er eens te gaan eten.

Een week later was het zover. Het was net te fris om een tafeltje buiten te kiezen en eerlijk gezegd waren we nieuwsgierig naar het interieur. Vooraan in het restaurant is een toog waaraan je Italiaanse broodjes om mee te nemen, kan bestellen. We kozen een tafeltje uit in het gedeelte achteraan waar we zicht hadden op de open keuken.

Door de dakkoepel achteraan in het restaurant valt er veel licht in de lange, smalle ruimte. Het interieur is modern en de hoofdkleur is wit dat opgevrolijkt wordt door een wand met rood en roze behangpapier versierd met vlindertjes en bloesems. Boven de toog in het voorste gedeelte hangt een mooie glazen luster. Het meubilair bestaat uit hippe, moderne witte tafeltjes en gifgroene stoeltjes. De Italiaans-Belgische uitbaatster vertelde me dat ze de inrichting helemaal zelf hadden gedaan, zonder hulp van een binnenhuisarchitect.

Terwijl we ons bogen over de kaart waar – zoals het hoort – alle gerechten in het Italiaans op stonden met uitleg in het Nederlands, kregen we olijfjes, brood en een schoteltje met overheerlijke olijfolie. We sopten het verse brood in de olijfolie met citroenaroma en genoten.

Ik informeerde naar de ingrediënten van de cocktail van het huis, maar toen ik het woord “martini” hoorde vallen, wist ik al dat ik het bij een glas spumante als aperitief zou houden. Mijn vriend heeft geen martini-aversie en bestelde wel de cocktail Peperoncino. Ik heb er even van geproefd, maar mijn aversie bleef overeind.

De kaart van Il Peperoncino bevat voornamelijk pastagerechten. Pizzaliefhebbers hebben hier niets te zoeken, want bij deze Italiaan staat geen pizza op de kaart. Naast de pastagerechten zijn er broodjes en slaatjes en drie andere Italiaanse (niet-pasta) gerechten. De wijnen op de kaart zijn natuurlijk Italiaans. Het dessertaanbod is eerder beperkt en tot mijn verbazing ontbrak de tiramisu. Je kan wel zabaglione bestellen en je hebt de keuze uit verschillende soorten Häagen-Dazs ijs. De prijzen zijn redelijk.

Ik koos als hoofdgerecht tagliolini ai frutti di mare met een glaasje rode wijn. Mijn vriend bestelde de maccheroncini al forno. Toen de schotels dampend op onze tafel gezet werden, zagen we meteen dat er een vergissing gebeurd was. De maccheroncini al forno was op mysterieuze wijze veranderd in pastaoortjes met zalm en broccoli. Mijn vriend wees de uitbaatster op deze vergissing. Ze bood meteen haar verontschuldigingen aan en wilde het gerecht vervangen door het juiste gerecht. De pasta-oortjes zagen er echter te lekker uit om zomaar weg te gooien en mijn vriend besloot deze verrassingsschotel te houden.

En daar heeft hij geen spijt van gehad. De pasta was vers bereid en heel erg lekker. De pasta was perfect gekookt en de sauzen waren helemaal niet vettig. Gelukkig viel er nergens room te bespeuren. De ingrediënten leken allemaal vers en de verschillende smaken kwamen goed tot hun recht.

Na het eten vroegen we de rekening en hier liep het alweer mis. Ik vermoed dat de uitbaatster nog wat aangedaan was door haar vergissing, want ze leek me een beetje de kluts kwijt. Eerst bracht ze ons de juiste rekening, maar die bevatte een klein foutje op (foute drank aangerekend). Bij het overlopen zag ze het foutje en zei ze dat ze de rekening zou corrigeren.  Daarna bracht ze de rekening van een andere tafel (wat niet supererg was, want die rekening zou ons tien euro minder gekost hebben). Eerlijke mensen als we zijn, wezen we haar op dit foutje. Ze verontschuldigde zich nogmaals en bracht (derde keer, goeie keer) de juiste rekening. In totaal kostte ons bezoek ons 47,50 euro.

Ondanks de fouten, hebben mijn vriend en ik genoten van ons bezoek aan Il Peperoncino. Aan de andere tafels leek alles goed te gaan, dus we nemen aan dat dit een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. Het zal ons alleszins niet tegenhouden om er nog eens te gaan eten.

Praktisch
Monseigneur Ladeuzeplein 32
3000 Leuven
tel: 016/43 75 25
fax: 016/43 75 26
Il-peperoncino.be 

Onze keuze
tagliolini ai frutti di mare
pastaoortjes met zalm en broccoli

Bookmark and Share

Er zijn 14 reacties op “Il Peperoncino”

bart
(on augustus 16th, 2009 at 16:58)

goed adresje. eten is er lekker.

 
Bart
(on oktober 20th, 2009 at 13:15)

Voorlopig alleen een broodje geprobeerd en dat geeft eerlijk gezegd geen aanleiding om terug te komen. De keuze is nogal beperkt, de ingrediënten waren allesbehalve vers (verlepte sla, uitgedroogde Parmezaanse kaas) en werden zéér zuinig op een eigenlijk ook wel klein stukje ciabatta gelegd. Overgoten met een vettige saus die ergens in de verte doet denken aan balsamico is dit ver onder het niveau dat je in gelijk welk winkeltje in Italië kan krijgen. Laatste desillusie: hiervoor betaalde ik niet minder dan 5,5 euro, en het is zeker te weinig als lunch! Hip & trendy zal het wel zijn, maar authentiek Italiaans: neen, en al evenmin een ‘goed adres’.

 
roeland
(on november 2nd, 2009 at 15:20)

Eten behoorlijk maar niets speciaals. De rekening daarentegen wel, erg duur namelijk. Volgens mij mikt men eerder op de voorbijkomende toeristen van M en niet op de Leuvenaar die eventueel eens zou terugkomen.
(52 Euro voor twee personen: aperitief, dagschotel en koffie) Ik ken betere adressen in Leuven !

 
Jan en Betty
(on januari 21st, 2010 at 17:34)

Op 19/12/2009 in il peperoncino geen eten. De gegratineerde mosseltjes waren heerlijk. De herteragout was veel en super lekker evenals de lasagne met groene asperges. Als afsluiter hadden we sabayon met annanas. we hebben van onze avond genoten.

 
Luc en vrienden
(on januari 21st, 2010 at 17:38)

Lekker gegeten aan een democratische prijs.
Gaan zeker terug.

 
Rob en familie
(on januari 21st, 2010 at 17:49)

Zijn ook op 19/12/2009 lekker gegratineerde
mosseltjes gaan eten, ze waren heerlijk. De herteragout was veel en heel lekker evenals de
lasagne met groen asperges, zeker een aanrader.

 
Carolien
(on januari 21st, 2010 at 21:08)

De reacties van “Jan en Betty”, “Luc en vrienden” en “Rob en familie” komen alledrie van hetzelfde ip-adres en werden hoogstwaarschijnlijk achtergelaten door de uitbaters van Il peperoncino zelf. Niet echt slim om driemaal hetzelfde e-mailadres te gebruiken en dan nog eens drie keer vlak na elkaar te reageren…

 
katrien
(on januari 25th, 2010 at 14:45)

Vorige week gaan eten met vriendinnen,en ik vind de gerechten er heel lekker,zeker een aanrader en de prijzen zijn schappelijk.

 
Cindy
(on januari 29th, 2010 at 8:28)

Heerlijke gastvrouw! Als je op zoek bent naar de zoveelste Belg-Italiaan, is this not the place. Hier krijg je Italiaanse gerechten met veel liefde bereid. Af en toe hectisch omdat er zoveel eetlustigen zijn(!) en de ploeg het vuur uit de sloffen loopt. Een echte aanrader!

 
Rakkertje
(on oktober 18th, 2011 at 14:08)

Zeker geen aanrader. Het interieur was mooi, maar ik had toch liever lekker eten op mijn bord gehad.
Tomaat mozzarella als voorgerecht, als ik het serveer ziet het er beter uit. Als hoofdgerecht lasagne, nogal weinig en de saus was uitgedroogd. Neen, al word ik uitgenodigd, deze zaak sla ik over.

 
Michael
(on april 13th, 2012 at 17:16)

Soms vreemde reacties hierboven… ben er nog nooit teleurgesteld buiten gekomen.
Is echt één van mijn favoriete restaurantjes in Leuven. Lekker eten, schappelijk van prijs, vriendelijke bediening…
Enige nadeel vind ik dat het achteraan minder gezellig zitten is als vooraan.

 
jan
(on juni 11th, 2012 at 22:03)

Wat een klinklare onzin van Carolien. Als je pizza en tiramisu wil, ga dan liever naar de erste de beste pizzeria.
Fijne keuken, authentiek degelijk.

 
Carolien
(on juni 12th, 2012 at 0:15)

Beste Jan, heeft u mijn recensie eigenlijk gelezen?

 
Anne
(on september 22nd, 2012 at 16:26)

Echt een schot in de roos dit trendy restaurant met een geslaagde italiaanse ‘feel’. Kwaliteit van de ingrediënten, smaak, presentatie, bediening, interieur en gezelligheid… alles top! Zeker één van onze favoriete adresjes.