Marktrock 2009 – vrijdag

Mijn Marktrock startte dit jaar met de laatste nummers van het optreden van The Sedan Vault. Het was nog niet drummen op de eerste rijen, maar de opkomst op de Oude Markt was meer dan behoorlijk. Het mooie zomerweer had de mensen duidelijk uit hun kot gelokt.

De niet meer zo jonge rebellen van Belgian Asociality bouwden een fijn feestje. Opmerkelijk is dat deze groep, die ondertussen al twintig jaar meegaat, duidelijk zeer populair is bij het jonge volkje. In de moshpit werd er vol enthousiasme gepogood en gecrowdsurft. De hoge concentratie aan hanekammen voor het podium was opmerkelijk en hier en daar zag je mannen rondlopen voor wie de klassieker “bompa punk” geschreven zou kunnen zijn. Zanger Mark schopte Leuven tegen de schenen door een lofzang over Jupiler aan te heffen en kreeg het publiek mee met het nummer “Morregen”. Naar het einde van het optreden begon hij duidelijk wat moe te worden, want hij telde de minuten tot het einde af. Of snakte hij naar wat sterkers dan Jupiler? ;-)

Het publiek dat zich voor het optreden van Freaky Age voor het podium verzameld had, was van een heel ander kaliber. Freaky Age ligt duidelijk goed in de markt bij tienermeisjes. ;-) De jonge gasten van Freaky Age zijn de jeugdpuisten en de donssnorretjes (kan iemand de zanger een scheermachine cadeau doen aub?) nog niet ontgroeid, maar hun muziek staat er wel. Nummers die goed in het gehoor liggen. Alleen is er nog werk aan de bindteksten. Veel verder dan een droog “Merci” kwam de zanger niet. Respect trouwens voor gitarist Matthias die erin geslaagd is om met al dat haar in zijn gezicht toch nergens over te struikelen. Straf!

Het optreden van de The Kids (alweer bompa punks op het podium) heb ik grotendeels gemist, wegens een rammelende maag. De laatste nummers klonken behoorlijk goed, jammer dat ik dit optreden niet volledig meegemaakt heb.

Afsluiter A Brand kon mij niet enthousiasmeren. A Brand werd aangekondigd als een groep die erin slaagt bij elk concert een geweldige connectie met het publiek op te bouwen. Dat vind ik toch lichtelijk overdreven, zeker nadat ik op Beleuvenissen The Magical Flying Thunderbirds aan het werk gezien heb. Het muziek was ok, maar echte meezingers zaten er niet bij.

Opvallend vond ik het hoge aantal gezinnen met kinderen. Zowel voor de muziekpodia als op de andere pleinen. Marktrock is een festival dat alle leeftijden aanspreekt. De gadgets die uitgedeeld werden, waren een schot in de roos. Overal struikelde je over de groene opblaasbare zeteltjes van de CM en de oranje hoedjes van ING. Persoonlijk vind ik het jammer dat er in vergelijking met vorig jaar veel minder dansinitiaties zijn op het Delayensplein. Marktrock Cinema Nacht zorgde ervoor dat de Vismarkt na het laatste optreden leegliep. Hier en daar bleven wat mensen hangen om naar de film te kijken, maar een succes zou ik het niet durven noemen.

Op naar dag twee!

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Marktrock 2009 – vrijdag”

Mark Vosté
(on augustus 15th, 2009 at 17:19)

hehe, even wat rechtzetten, ik was niet aan het moe worden toen ik naar het uur keek, we hadden onze setlist op 45 minuten getimed, en omdat we vroeger hebben kunnen starten doordat we snel gesoundcheckt hadden en Siska 10 minuten vroeger het podium opgelokt hadden om ons aan te kondigen, hadden we meer tijd om nog enkele nummers te brengen . Vandaar het klokgekijk :)

 
eddiefromohio
(on augustus 16th, 2009 at 12:25)

BA is duidelijk bij de pinken …
Ik vond de openluchtbioscoop wel zeer geslaagd. Ik had Keith’s gegroefde kop nog nooit van zo dichtbij gezien …

 
Carolien
(on augustus 16th, 2009 at 12:47)

@Mark: Bedankt voor je commentaar. Dat is bij deze dan ook weer rechtgezet!