Leuven speelt Nederlands

Tussen 10 en 28 augustus 2009 kunnen 60 anderstalige kinderen (5-7 jaar) gratis terecht in de zomerschool van het project ‘Leuven speelt Nederlands’, een project waarin er tijdens het organiseren van speelse activiteiten grote aandacht wordt besteed aan het verwerven en verbeteren van de Nederlandse taal. Het vergemakkelijken van de overgang van het oude naar het nieuwe schooljaar is het uiteindelijke doel.

De begeleiding van ‘Leuven speelt Nederlands’ gebeurt door vooraf gevormde vrijwilligers. Elke leeftijdsgroep (17 kinderen) wordt begeleid door een 4-tal monitoren, wat een goede opvolging inzake taalstimulering mogelijk maakt.

De zomerschool wordt gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen het Regionaal Instituut voor Samenlevingsopbouw en de stad Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.