Absynthe Minded in Het Depot

Met het prachtige My Heroics, Part One brak Absynthe Minded helemaal door in 2004. Daarna brachten de heren twee opvolgers uit en tourden ze in heel Europa wat hen een strakke live-reputatie opleverde. In 2007 speelde de band een legendarisch concert in een bomvol Depot. Recent staat Absynthe Minded opnieuw in de spotlights met de nieuwe, titelloze plaat. Voor de opnames van het vierde album trok de Gentse jazzrockband naar de legendarische Studio Ferber in Parijs waar ze twaalf songs opnamen met producer Jean Lamoot (Noir Désir, Salif Keita, Alain Bashung). Volgens frontman Bert Osteyn is dit de essentiële Absynthe Mindedplaat. De aanstekelijke singles Heaven Knows en Envoi, een tribute to Hugo Claus, worden serieus opgepikt en krijgen heel wat airplay. Iedereen kijkt alvast reikhalzend uit naar de albumvoorstelling op Pukkelpop. Op vijf november stelt de band het album voor in Het Depot!

Kaarten kosten 14 euro in voorverkoop (bij Bilbo, Fnac en JJ Records), aan de kassa moet je 17 euro neerleggen.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Absynthe Minded in Het Depot”

ellen
(on augustus 23rd, 2009 at 12:29)

De Belgische groep “Absynthe Minded” zette het liefdesgedicht “Nu Nog” van Hugo Claus op muziek. En er hoort ook een videoclip bij http://www.youtube.com/watch?v=IOQiPeziBhE